19:00 04.04.2019

Суд відхилив клопотання про зменшення застави Мангеру

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва відхилив клопотання захисту голови Херсонської облради Владислава Мангера про зменшення визначеної йому застави, повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Шевченківський райсуд відхилив клопотання захисту В.Мангера про зменшення застави, яку раніше було визначено в сумі 2 млн 497 тис. грн", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада К.Гандзюк померла.

28 січня 2019 року батько загиблої радниці мера Херсона К.Гандзюк Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" В.Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації, член "Блоку Петра Порошенка" А.Гордєєв і його заступник Є.Рищук.

31 січня В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він наголосив, що вважає обвинувачення на свою адресу в зв'язку зі справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними. 1 лютого президія політради партії "ВО "Батьківщина" задовольнила заяву В.Мангера про призупинення членства в партії на час розслідування. 9 лютого Бюро Херсонської обласної організації виключило В.Мангера зі складу членів ВО "Батьківщина".

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк.

15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того самого дня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

3 квітня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення надіти електронний браслет на В.Мангера та забрати у нього закордонний паспорт. Суд також відмовив у клопотанні прокурора про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою.

Сам підозрюваний заявив, що не задоволений рішенням суду і буде його оскаржувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА