08:08 18.04.2019

Глава "Укртрансбезпеки" має намір звільнити як мінімум 10 співробітників свого управління і посилити контроль на проблемних ділянках

3 хв читати
Глава "Укртрансбезпеки" має намір звільнити як мінімум 10 співробітників свого управління і посилити контроль на проблемних ділянках

Глава "Укртрансбезпеки" Михайло Ноняк не довіряє як мінімум 10 своїм співробітникам і має намір домагатися їхнього звільнення.

Про це він заявив за фактом виїзду на місце озброєного нападу невідомими особами до пункту габаритно-вагового контролю на автодорозі М-05 Київ-Одеса поблизу села Дачне Біляївського району Одеської області.

За інформацією начальника управління "Укртрансбезпеки" в Одеській області Сергія Талалая, увечері, 16 квітня, приблизно 25 нападників, одягнених у камуфляжний одяг зі світловідбиваючими пов'язками на руках і прикритими масками обличчями, після вимикання світла почали стріляти і трощити палицями автомобілі, розташовані на зазначеному пункті.

В результаті нападу п'ять громадських активістів, які перебували на контрольному пункті отримали травми, а двоє з них були госпіталізовані. Присутні на місці конфлікту співробітники "Укртрансбезпеки" не постраждали.

За словами М.Ноняка, четверо інспекторів, які в цей час виконували свої службові обов'язки на місці події, були відряджені в Одеську область з інших областей.

"Глава "Укртрансбезпеки" наголосив, що не довіряє не менше десяти співробітникам управління "Укртрансбезпеки" і зробить усе можливе, щоб законно звільнити їх з лав Служби. Саме фактом такої недовіри викликана необхідність створення дев'яти мобільних груп, які роз'їхалися в проблемні територіальні органи по всій Україні, зазначив М.Ноняк.

За його словами, в день конфлікту на пункті ГВК поблизу Дачного працювали інспектори з інших областей.

"Ми не відступимо! Сьогодні дорогою в Одесу я заїхав на цілодобовий пункт здійснення габаритно-вагового контролю поблизу Умані. До речі, я вже писав про те, який опір перевізників фіксують інспектори, працюючи там. Сьогодні ж мене поінформували, що буквально перед моїм приїздом туди заїхав чоловік, який заявив, що якщо інспектори не покинуть цей пункт, то з ними зроблять те саме, що і на Дачному. Відповідаю: не покинуть! Більше того, ми зробимо все можливе для того, щоб так само організувати роботу на всіх інших проблемних ділянках. Це стосується, зокрема і Одеси", - заявив глава "Укртрансбезпеки".

Він підкреслив, що питання налагодження ефективної системи контролю за дотриманням перевізниками вимог чинного законодавства, зокрема і за габаритно-ваговими параметрами - на особистому контролі прем'єр-міністра і Міністра інфраструктури України.

Також, М.Ноняк повідомив, що стосовно даного конфлікту вже відкрито кримінальне провадження.

За словами глави "Укртрансбезпеки", незважаючи на те, що служба відкрита для громадськості, на пункті габаритно-вагового контролю поблизу Дачного відтепер будуть вести патрулювання спецназівці, а перебувати виключно співробітники "Укртрансбезпеки" і представники патрульної поліції України.

"Громадськість не допускатимуть безпосередньо до пунктів здійснення заходів державного контролю, адже це - зона підвищеної небезпеки. Правову оцінку тому, що сталося, дадуть правоохоронці. Але я скажу від себе: територія здійснення заходів державного контролю не може бути і не буде місцем з'ясування стосунків. Так, я запрошував і запрошую до співпраці громадськість, але це повинні бути люди з державницькою позицією, націлені на досягнення суспільно-корисних інтересів, а не приватних", - заявив він.

Нагадаємо, що 16 квітня група невідомих осіб вчинила збройний напад на пункт габаритно-вагового контролю поблизу с. Дачне Одеської області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА