08:04 25.04.2019

Мангеру винесли нову підозру у справі Гандзюк

2 хв читати
Мангеру винесли нову підозру у справі Гандзюк

Генеральна прокуратура України винесла нову підозру голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, підозрюваному у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк, повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Владиславу Мангеру органом досудового розслідування змінено підозру на ч.3 ст. 27 і ч.2 ст. 27, ч.2 ст. 121 КК України як організатору злочину, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Підозру змінено, виходячи з отриманих доказів і наявних у слідства підстав", - написав А.Лисенко на своїй сторінці в Фейсбук уранці в четвер.

Він зазначив, що також у зв'язку з отриманням нових оцінених викриваючих доказів змінено підозру на ч.2 ст.28, ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України ще п'яти обвинуваченим у цій справі - В'ячеславу Вишневському, Віктору Горбунову, Володимирові Васяновичу, Микиті Грабчуку і Сергію Торбину.

Крім того, ще одного фігуранта у справі Гандзюк Ігоря Павловського Шевченківський райсуд Києва залишив під вартою.

"Хід слідства узгоджується з рідними та адвокатами загиблої", - підкреслив речник Генпрокуратури.

Як повідомляло видання "Слідство.інфо", наразі В.Мангера обвинувачують не в замовленні вбивства, а в замовленні побиття К.Гандзюк. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років.

Раніше голову Херсонської облради обвинувачували в організації вбивства і умисному вбивстві. Така стаття загрожувала б позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним ув'язненням.

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва. 4 листопада К.Гандзюк померла.

28 січня 2019 року отець загиблої радника мера Херсона К.Гандзюк Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації , член "Блоку Петра Порошенка" Андрій Гордєєв і його заступник Євген Рищук.

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк. 15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того ж дня він вийшов з СІЗО після внесення застави.

6 березня Шевченківський районний суд Києва на місяць відсторонив його від посади голови Херсонської обласної ради

3 квітня Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення надіти електронний браслет на В.Мангера і забрати у нього закордонний паспорт.

15 квітня Шевченківський райсуд Києва на засіданні відмовився продовжувати термін відсторонення від посади голови Херсонської облради В.Мангера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА