14:56 29.04.2019

Президент Індонезії вирішив перенести столицю з Джакарти

2 хв читати

Президент Індонезії Джок Видодо прийняв рішення про перенесення столиці країни з Джакарти в інше місто, повідомляє в понеділок телеканал Sky News з посиланням на владу Індонезії.

Міністр планування національного розвитку Індонезії Бамбанг Броджонегоро пояснив, що рішення про те, де саме буде розташовуватися нова столиця, поки що не прийнято, але її планується розмістити за межами острова Ява.

За словами міністра, реалізація плану з перенесення столиці може зайняти до 10 років.

Питання перенесення столиці Індонезії обговорюється вже протягом декількох десятиліть. Основними приводами для переміщення столиці вважаються перенаселеність Джакарти і проблеми з екологією, значною мірою викликані складною ситуацією з дорожнім рухом.

У Джакарті проживає близько 10 млн осіб, а на острові Ява - близько 140 млн осіб, що становить половину населення країни. Загалом у Джакарті і її передмістях проживають 30 млн осіб, багато з них працюють у Джакарті, а живуть за її межами.

Експерти вважають ймовірним перенесення столиці Індонезії в набагато менш населене місто Паланкарая, розташоване на острові Калімантан. Паланкарая займає більшу територію, ніж Джакарта, а його населення становить лише близько 250 тис. осіб.

Перенесення столиці в це місто, відзначає Sky News, дасть змогу перемістити головне місто країни ближче до її географічного центру, а також зміцнити економіку острова Калімантан, три чверті якого належить Індонензії. Також на острові розташовані два штати Малайзії, невелика частина острова належить Брунею.

Таке рішення Дж.Видодо прийняв через два тижні після того, як він оголосив про перемогу на президентських виборах в Індонезії. Згідно з попередніми результатами голосування за те, щоб Дж.Видодо пішов на другий президентський термін проголосували 54% жителів Індонезії.

Основний конкурент Дж.Видодо - Прабово Субіанто - також заявляв про свою перемогу. Офіційні результати, як очікується, буде оголошено 22 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

Війська РФ за добу завдали 310 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА