11:44 04.06.2019

Девіда Лінча удостоїли почесного "Оскара"

2 хв читати
Девіда Лінча удостоїли почесного "Оскара"

 Американська академія кіномистецтв визначилася з володарями почесних нагород премії "Оскар", які вручають за заслуги перед індустрією, одна з статуеток дістанеться Девіду Лінчу.

Академія оголосила, що її Рада керуючих проголосувала за вручення почесних нагород режисерові Девіду Лінчу, акторові Весу Стьюді й італійському кінорежисеру Ліні Вертмюллер. Також премію Джина Герсгольта за внесок у гуманну справу буде вручено актрисі Джині Девіс.

Чотири статуетки "Оскар" буде представлено на 11-й щорічній премії академії в неділю, 27 жовтня, зазначено на сайті кіноакадемії.

Почесна нагорода присуджується "за видатні заслуги та досягнення в житті, за видатний внесок у стан кінематографічних мистецтв і наук або за видатні заслуги перед академією".

Девід Лінч - американський кінорежисер, музикант, сценарист, художник, фотограф. Є представником американського незалежного кінематографу. Отримав у Каннах "Золоту пальмову гілку" (1990) за "Дикі серцем" і премію за кращу режисуру (2001) за "Малголленд Драйв", також удостоєний "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю за внесок у світовий кінематограф (2006).

У фільмографії Лінча загалом 10 повнометражних фільмів, кожен з яких став подією в кінематографі. Серед робіт Лінча - "Слон", "Синій оксамит", "Проста історія". Найбільшу популярність у широкої публіки Лінч отримав після виходу містичного серіалу "Твін Пікс" (Twin Peaks) в 1990-1991, продовженого пізніше ще в двох сезонах.

Ліна Вертмюллер - італійський режисер (народилася в 1926 році) - розпочинала кар'єру як асистент режисера у Федеріко Фелліні, зняла понад 20 фільмів, зокрема: "Цього разу поговоримо про чоловіків", "Фільм про любов і анархію", "Паскуаліно" . "Семеро красунь".

Вес Стьюді - американський кіноактор, індіанець з племені черокі. Знімався в голлівудських стрічках: "Останній з могікан", "Протистояння", "Танці з вовками", "Джеронімо американська легенда", "Недруги" тощо.

Джина Девіс - американська кіноактриса, володарка Оскара за кращу жіночу роль другого плану у фільмі "Випадковий турист". Знімалася також у стрічках: "Тутсі", "Довгий поцілунок на добраніч", "Тельма і Луїза". Остання принесла актрисі світову славу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА