08:02 08.06.2019

Військові в зоні ООС мають повне право вести вогонь у відповідь за своїм рішенням

2 хв читати
Військові в зоні ООС мають повне право вести вогонь у відповідь за своїм рішенням

Командування операції Об'єднаних сил спростовує поширену інформацію про заборону підрозділам ООС вести вогонь на попередження в разі виникнення загрози життю особового складу і цивільного населення.

"Повідомляємо українському суспільству, що трагічні події нічного бою 7 червня стали приводом для брудних спекуляцій і необґрунтованих звинувачень командування об'єднаних сил в нібито забороні підрозділам ООС вести вогонь на попередження, що не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу вранці.

Командування ООС, "з усією повнотою відповідальності, заявляє, що командири підрозділів об'єднаних сил мають і постійно використовують право застосовувати зброю по противнику за своїм рішенням у разі виникнення загрози життю особового складу і цивільного населення, а також виникнення загрози втрати нашої території".

У повідомленні підкреслюється, що зброя застосовується правильно, виходячи з характеру і ступеня загрози.

"Наголошуємо, що вогонь російських окупантів ніколи не залишається безкарним", - додали в штабі.

Військові нагадали, що 7 червня після опівночі бойовики відкрили артилерійський вогонь по позиціях підрозділів Національної гвардії в районі Новолуганське.

Внаслідок ворожого обстрілу загинули двоє військовослужбовців, одинадцять бійців отримали бойові травми і поранення різної тяжкості.

"Ми маємо неспростовні докази застосування противником артилерії 122-мм, забороненої мінськими домовленостями. За всіма ознаками дій противника, це була заздалегідь спланована операція", - сказано в повідомленні.

Батарея бойовиків у складі 4-х САУ 2С1 "Гвоздика" вийшла на заздалегідь підготовлені позиції поблизу житлових будинків. Протягом 5-ти хвилин було випущено близько 30 снарядів по українських позиціях і одразу після закінчення вогню батарея перемістилася в житлову зону Горлівки.

За даними української розвідки вогонь батареї бойовиків коректувався з використанням БПЛА і радіолокаційного комплексу розвідки і контролю стрільби "Зоопарк".

Вогнева позиція ворожої батареї була зафіксована за допомогою технічних засобів артилерійської розвідки ООС одразу з першими пострілами.

Також, бойовики застосували інші вогневі засоби, які були виявлені і подавлені.

"З метою припинення вогню противника, об'єднаними силами був відкритий вогонь з мінометів і інших вогневих засобів у виявлені і планові цілі. До 3.50 всі ворожі цілі були знищені або змушені припинити вогневу діяльність, що свідчить про постійну готовність і здатність об'єднаних сил чинити гідну і своєчасну відсіч ворогу. Отже, сили і засоби ООС знаходяться в повній бойовій готовності і дають негайну відсіч агресору", - резюмували в штабі ООС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА