13:06 10.06.2019

Чоловік Єлизавети ІІ святкує 98-річчя

2 хв читати

 Герцог Единбурзький чоловік королеви Великої Британії принц Філіп у понеділок святкує 98-й день народження.

"Бажаємо його королівській високості герцогу Единбурзькому дуже щасливого 98-го дня народження сьогодні!" - йдеться в офіційному акаунті британської королівської сім'ї у Twitter.

У Лондоні ввечері день народження принца відзначать салютом. Сам Філіп, як очікують ЗМІ, свій день народження проведе вдома в Сандрингемському палаці в графстві Норфолк.

У вихідні відсвяткувала так званий офіційний день народження королева Єлизавета ІІ. Принц Філіп, який відійшов від виконання офіційних обов'язків, на дні народження дружини не був присутній.

На традиційному параді, проведеному з нагоди офіційного дня народження королеви, були інші члени британської королівської сім'ї, а також прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, яка в липні піде з цієї посади.

Справжній день народження Єлизавета Друга відсвяткувала у квітні, тоді їй виповнилося 93 роки. З 1748 року офіційний день народження британського монарха відзначається в першу, другу або третю суботу червня з розрахунком на хорошу погоду.

Принц Філіп народився 10 червня 1921 року на острові Корфу в родині четвертого сина короля Греції Андрія Грецького та німецької принцеси Аліси Баттенберг. Навчався в Німеччині, в Шотландії, а відтак у військово-морському коледжі в англійському Дартмуті. Під час Другої світової війни Філіп служив у військово-морському флоті Великої Британії. На Єлизаветі ІІ одружився в 1947 році, за п'ять років до її сходження на престол. У шлюбі в них народилися четверо дітей.

Чоловік королеви Великої Британії вирішив припинити брати участь у публічних заходах у травні 2017 року. При цьому Єлизавета II повністю підтримала його рішення. Водночас Принц Філіп усе ще бере участь у деяких сімейних заходах, наприклад у весіллях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА