16:51 19.06.2019

Прокуратура Нідерландів не виключає встановлення причетності російського керівництва до трагедії рейсу МН17 - Луценко

1 хв читати
Прокуратура Нідерландів не виключає встановлення причетності російського керівництва до трагедії рейсу МН17 - Луценко

 Прокуратура Нідерландів не виключає встановлення можливої причетності російського керівництва до трагічної аварії літака "Боїнг" рейсу МН17 у небі над Донбасом у 2014 році, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Давайте я вам процитую слова пана голландського прокурора, який сьогодні, відповідаючи на запитання сімей жертв про те, чи можна розраховувати на висунення підозри навіть Путіну (президенту РФ Володимиру Путіну - ІФ), відповів, що цього виключити не можна. Очевидно, таке питання свідчить про серйозність намірів міжнародної слідчої групи", - сказав він журналістам у середу в Утрехті (Нідерланди), відповідаючи на запитання про те, наскільки високо може йти це розслідування.

Він зазначив, що сьогодні було зроблено "критично важливий крок" не так у плані власне підозрюваних - адже вони не є найбільш високопоставленими особами в ланцюжку віддавання наказів - скільки в плані перших конкретних підозр.

"За ними, звісно, підуть усі інші, а скільки їх буде - покаже слідство і України, і в рамках розслідування Спільної слідчої групи. Йдеться про те, що ми починаємо від солдатів, а завершуємо генералами та політиками", - додав генпрокурор.

Також Луценко зазначив, що і українська, і голландська сторони наразі працюють над встановленням безпосередніх виконавців цього злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА