13:48 28.06.2019

Кучма був присутній під час розведення сил у Станиці Луганській

2 хв читати
Кучма був присутній під час розведення сил у Станиці Луганській

Розведення збройних сил і засобів третій день триває у Станиці Луганській, у п'ятницю за процесом спостерігав другий президент, представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма, повідомляє інтернет-видання "Новости Донбасса".

Українські військовослужбовці відійшли на 500 метрів, незаконні збройні формування - на 1,5 кілометра. Йде розбір бетонних блоків, які служили укриттям для військових.

За інформацією видання, після остаточного розведення сил буде відремонтовано міст через Сіверський Донець. Міжнародний комітет Червоного Хреста виділив 60 млн євро на ремонт. Кучма, який спостерігав за процесом, повідомив, що за умови дотримання перемир'я, ремонт моста може зайняти 1,5-3 місяці.

На сайті "Новостей Донбасса" розміщено фото з Кучмою з місця подій.

26 червня штаб Операції об'єднаних сил повідомив, що біля КПВВ "Станиця Луганська" в середу вдень відбувся перший етап відведення українських підрозділів під наглядом ОБСЄ. За відведенням військ також спостерігав особисто командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський. За його словами, це перший етап відведення сторін від околиць Станиці.

27 червня прес-центр Операції об'єднаних сил повідомив, що в районі Станиці Луганської противник завершив перший етап відведення своїх сил і відійшов від пішохідного моста, відповідно до мирного плану та реалізації рамкового рішення Тристоронньої контактної групи від 20 вересня 2016 року.

"У разі відсутності подальших кроків з відведення російсько-окупаційних військ за визначені рубежі українські військові негайно повернуться на свої позиці", - наголосили в ООС.

Заступник командувача об'єднаних сил Богдан Бондар зазначив, що констатувати успішність розведення сил у Станиці Луганській можна буде приблизно через п'ять днів із початку процесу, потім сторони мають виконувати наступні пункти Мінських угод, зокрема розміщення на непідконтрольній ділянці українсько-російського кордону постів СММ ОБСЄ в цілодобовому режимі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА