10:30 04.07.2019

Біля будівлі КС відбуваються пікети різних політсил проти скасування закону про люстрацію

2 хв читати
Біля будівлі КС відбуваються пікети різних політсил проти скасування закону про люстрацію

У центрі Києва біля будівлі Конституційного Суду України відбуваються численні пікети різних політичних сил, які виступають проти можливого ухвалення судом рішення про невідповідність Конституції закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

Станом на 10:00 мало розпочатися закрите засідання КС у справі про відповідність Конституції закону "Про очищення влади".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", до цього часу біля суду зібралися близько 500 осіб. Зокрема, на мітингу присутні активісти таких політсил як: ВО "Свобода", "Правий сектор", "Національний корпус", "Європейська солідарність", "Вільні люди".

Також біля суду відбувається акція "Конституційний Суд, руки геть від люстрації", в якій беруть участь: народний депутат Єгор Соболєв, голова ради ГО "Громадський люстраційний комітет" у 2015-2018 роках Олександра Дрік, представник ГО "Автомайдан" Катерина Бутко, член громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції Тетяна Хутор.

Мітингувальники тримають прапори своїх організацій і плакати з написами: "Люстровані вже робили обвал країни", "Забули сміттєву люстрацію?", "Люстрація або йдіть геть", такі банери і плакати розвішані на огорожі навколо території КС.

Крім того, біля КС встановлена імпровізована шибениця, а на огорожі - голова від пам'ятника Леніну.

Територію суду охороняють близько сотні правоохоронців. Наразі бійок на мітингу не спостерігається.

Водночас відбуваються взаємні обвинувачення та словесні перепалки між різними таборами мітингувальників.

Як повідомляється на сторінці партії "Європейська солідарність" у Facebook, представники цієї політсили в четвер уранці прибули до приймальної голови КС, щоб вимагати відкритого публічного засідання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА