19:38 11.08.2019

Прем'єр Пакистану звинуватив Індію в намірах провести етнічні чистки в Кашмірі

2 хв читати
Прем'єр Пакистану звинуватив Індію в намірах провести етнічні чистки в Кашмірі

Нинішня політика Індії в Кашмірі спрямована проти мусульман і має на меті змінити етнічний баланс у регіоні, заявив у неділю прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан.

"Комендантська година, придушення (протестів - ІФ) і геноцид, котрий насувається, так само втілюють в собі ідеологію (індійської націоналістичної організації - ІФ)" Раштрії сваямсевак сангх", натхненної ідеологією нацистів", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

"Спроба змінити демографію Кашміру шляхом етнічних чисток. Питання ось у чому: світ буде просто дивитися і потурати так само, як він зробив це з Гітлером у Мюнхені (в 1938 році - ІФ)?" - зазначив прем'єр.

Імран Хан також висловив побоювання, що "ідеологія індуїстської першості" Раштрії сваямсевак сангх" в результаті призведе до репресій щодо всієї мусульманської громади Індії і до дій проти Пакистану.

У серпні відносини між Індією і Пакистаном загострилися після того, як керівництво Індії скасувало особливий статус штату Джамму і Кашмір і ввело на цій території прямий контроль з боку Делі.

У відповідь пакистанський уряд розпорядився перевести дипломатичні відносини з Індією на більш низький рівень і призупинити двосторонню торгівлю з цією країною. Також влада Пакистану раніше цього тижня припинила залізничне і автобусне сполучення з Індією.

Зі свого боку прем'єр-міністр країни Нарендра Моді заявив минулого четверга, що перепідпорядкування індійського штату Джамму і Кашмір центральному уряду в Делі дозволить покінчити з тероризмом на цій території. Він нагадав, що "за останні три десятиліття в регіоні загинули 42 тис. людей".

Індійський штат Джамму і Кашмір знаходиться в області Кашмір - це територія, населена мусульманською більшістю, розділена між Індією і Пакистаном. З часу здобуття незалежності двома країнами в 1947 році врегулювання в цьому районі залишається основною проблемою в їх відносинах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА