10:15 16.08.2019

Суд у Бішкеку залишив під арештом колишнього президента Киргизстану Атамбаєва

2 хв читати

 Суд у Киргизстані залишив без задоволення клопотання захисту про зміну запобіжного заходу екс-президенту країни Алмазбеку Атамбаєву, повідомив у п'ятницю журналістам адвокат колишнього глави держави Сергій Слєсарєв.

"На жаль, судове засідання відбулося в закритому режимі. Рішення про взяття під варту Атамбаєва залишилося незмінним", - сказав Слєсарєв.

Раніше повідомлялося, що засідання Бішкекського міського суду про розгляд апеляції адвоката Атамбаєва на рішення про арешт колишнього глави держави було перенесено до будівлі Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ) Киргизстану.

7 серпня в селі Кой-Таш за 20 кілометрів від Бішкека спецназ "Альфа" ДКНБ Киргизстану здійснив спробу силового затримання екс-президента, яка переросла в сутички з прихильниками колишнього глави держави. Один спецназівець загинув від вогнепального поранення в груди. Шістьох співробітників "Альфи" було взято в заручники і відпущено наступного дня.

Сутички продовжилися 8 серпня під час нової спроби спецназу затримати екс-президента. Після цього Атамбаєв здався співробітникам правоохоронних органів Киргизстану.

8 серпня ввечері міліція застосувала спецзасоби для розгону близько 1,5 тис. прихильників Атамбаєва, присутніх у центрі Бішкека.

За два дні сутичок у селі Кой-Таш і Бішкеку постраждали 170 осіб, 79 із них - співробітники правоохоронних органів.

Атамбаєва рішенням суду було заарештовано і поміщено до СІЗО ДКНБ до 26 серпня. На його майно, зокрема телеканал "Апрель", було накладено арешт.

Також повідомлялося, що його підозрюють у скоєнні кількох тяжких злочинів, зокрема в організації масових заворушень і замаху на вбивство під час подій 7-8 серпня. Йому також пред'явлено обвинувачення в корупції під час модернізації ТЕЦ Бішкека і постачання вугілля на столичну теплоцентраль.

Крім цього, Атамбаєва підозрюють у незаконному збагаченні й легалізації злочинних доходів та організації корупції під час видачі ліцензій у гірничодобувній галузі.

Серед інших пред'явлених обвинувачень Атамбаєву значаться незаконне передання у власність будівлі "Форум" у Бішкеку, де розташовані штаб-квартира заснованої екс-президентом Соціал-демократичної партії та належний йому телеканалу "Апрель", а також незаконне придбання земельної ділянки в селі Кой-Таш поблизу Бішкека.

Ще одне кримінальне провадження, за яким проходить Атамбаєв, є незаконне звільнення у 2013 році кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА