20:33 02.09.2019

Конкурс на голову "Укроборонпрому" буде оголошено до кінця року

2 хв читати
Конкурс на голову "Укроборонпрому" буде оголошено до кінця року

Рішення президента Володимира Зеленського призначити гендиректором "Укроборонпрому" голову наглядової ради цього держконцерну Айвараса Абромавичуса було вимушеним через негативні процеси, однак плани відібрати нового директора на конкурс залишаються в силі.

"І президент, і я, і всі члени наглядової ради концерну залишаємося прихильниками конкурсного відбору генерального директора "Укроборонпрому". Це наша амбіція і вона буде втілена в життя. Конкурс буде оголошено до кінця року", - наводить слова Абромавичуса прес-служба "Укроборонпрому" в понеділок.

Згідно з релізом, після його призначення головою наглядової ради 12 червня цього року цей орган встиг сформувати номінаційну комісію за участю міжнародних консультантів, провести десятки співбесід і відібрати кількох претендентів на посаду гендиректора.

"Але поки тривала процедура спецперевірки кандидатів, у концерні почали відбуватися речі, що могли мати негативні наслідки для національної безпеки країни", - пояснює Абромавичус необхідність тимчасово особисто очолити "Укроборонпром".

Як зазначено в повідомленні, зокрема, без узгодження з наглядовою радою переписувалися статути підприємств-учасників концерну, в ЗМІ почали з'являтися витоки секретних контрактів, до яких не мали доступ навіть члени наглядової ради, а на самих підприємствах колишнім керівництвом була створена атмосфера нездорової конкуренції та боротьби за посади.

"Нам почали надходити негативні сигнали від наших контрагентів і міжнародних партнерів. Все це загрожувало суттєвими репутаційними втратами як самого концерну, так і держави, чого ми допустити не могли", - констатував Абромавичус.

За його словами, своїми першочерговими завданнями на новій посаді він вважає стабілізацію щоденної роботи концерну, запуск процесу фінансового аудиту та здійснення кадрової ротації серед ТОП-менеджменту концерну та підприємств, що входять до "Укроборонпрому".

Як повідомлялося, указ про зміну голови держконцерну Зеленський підписав 30 серпня. Абромавичус приступив до виконання обов'язків гендиректора "Укроборонпрому" 2 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА