13:38 31.10.2019

Коляда вважає дикістю спроби конгресменів США внести полк "Азов" до списку терористичних організації

2 хв читати
Коляда вважає дикістю спроби конгресменів США внести полк "Азов" до списку терористичних організації

 Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда вважає дикістю і нісенітницею спроби конгресменів США внести окремий загін особливого призначення Національної гвардії України "Азов" до списку терористичних організацій у Сполучених Штатах Америки.

"З початку тижня я в Маріуполі, взяла участь у кількох потужних форумах, провела з десяток зустрічей з урядовцями, міжнародниками. Ніхто не стріляв, ми не ховались у підвалах, ми побували на відкритті сучасного новозведеного офісу. Чому? Бо в 2015-му бійці "Азову" пішли в наступ в напрямку Широкиного та відкинули ворога на кілометри вглиб. Вигризли, відвоювали шмат нашої землі навколо Маріуполя, убезпечивши його від артобстрілів", - написала Коляда на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Міністр наголосила, що за 5 років війни бійці цього підрозділу воювали на різних ділянках, наступали, штурмували, обороняли та захищали Україну.

"Вчинок конгресменів США, які намагаються протягнути "азовців" у список терористів, вважаю дикістю та нісенітницею! Наші воїни - наші захисники!" - наголосила Коляда.

Своє повідомлення міністр завершила хештегом "Ветеран_не_терорист".

Також у коментарях Коляда зазначила, що попередній пост на цю тему було видалено з соціальної мережі. "Той пост знесли", - написала вона.

Як повідомлялося, в жовтні група з 40 членів Палати представників США на чолі з демократом Максом Роузом вимагали від держсекретаря Майкла Помпео пояснень, чому деякі екстремістські формування, зокрема "Азов", не внесені до списку міжнародних терористичних організацій (FTO).

У відповідь на це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час зустрічі з главою місії США Крістіною Квін прокоментував офіційну позицію України щодо інформаційної кампанії з дискредитації підрозділу "Азов", відзначивши бойову ефективність спецпідрозділу, й заявив, що це "спланована гібридна спроба спровокувати кризу у відносинах із нашими союзниками, послабити позицію нашої держави у світі".

Пізніше голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко (фракція "Слуга народу") підготував проект листа до 40 американських конгресменів, які звернулися до держсекретаря США Помпео з закликом внести батальйон "Азов" до списку терористичних організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА