19:59 11.11.2019

SpaceX відмовилася від "вилову" обтічника ракети SpaceX через негоду в Атлантиці

2 хв читати
SpaceX відмовилася від "вилову" обтічника ракети SpaceX через негоду в Атлантиці

Рятувальні судна не стали ловити в спеціальні надводні мережі частини багаторазового обтічника ракети-носія Falcon 9, яка стартувала в понеділок на орбіту з 60 інтернет-супутниками, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Причиною тому - сильне хвилювання поблизу Атлантики, де на парашутах повинні були спуститися дві частини обтічника після запуску ракети. За даними компанії, існувала "заклопотаність з приводу надійності конструкції для лову в умовах сильних хвилювань на морі".

Проте спеціальні рятувальні судна Ms. Tree і М s. Chief компанії SpaceX спрямовані до місця приводнення частин обтічника для спроби їх підйому на борт.

Як повідомлялося, в понеділок важка ракета-носій Falcon 9 успішно стартувала на орбіту з 60 міні-супутниками, призначеними для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Запуск двоступеневої ракети Falcon 9 компанії SpaceX був здійснений о 09:56 за Східним часом США із 40-го стартового комплексу на космодромі NASA на мисі Канаверал в штаті Флорида. Відео старту SpaxeX опублікувала в Twitter.

Перший багаторазовий ступінь ракети носія Falcon 9, який вперше використовувався в четвертий раз, через вісім з половиною хвилин після старту в автоматичному режимі здійснив м'яку посадку на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані біля узбережжя штату Південна Кароліна.

Компанія SpaceX уперше повторно використала носовий обтічник корисного навантаження, яким під час запуску в квітні була оснащена ракета Falcon Heavy.

Після відокремлення від ракети частини обтічника повинні були на парашутах спуститися в зазначений район Атлантики.

Це вже друге виведення на орбіту групи інтернет-супутників в межах проекту Starlink компанії SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon 9. Перші 60 супутників були запущені на орбіту в кінці травня.

Компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. Передбачається, що всі вони будуть виведені на орбіту після 2020 року. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Раніше власник компанії SpaceX Ілон Маск повідомляв, що для забезпечення мінімального покриття потрібно, щонайменше, шість запусків ракет з 60 супутниками, тобто 360 апаратів, а для середнього - 12 запусків, які дозволять створити угруповання з 720 апаратів.

SpaceX є однією з цілої низки компаній, які прагнуть розмістити на орбіті великі орбітальні угруповання супутників для забезпечення глобального інтернет-покриття. Серед них - OneWeb, Telesat, LeoSat і Amazon. Як повідомлялося, компанія OneWeb в лютому поточного року також вивела на орбіту перші шість супутників своєї власної системи.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

В Україні різко зменшується чисельність вовків

Спеціалізованій екологічній прокуратурі 3 роки. Досягнення та виклики в умовах російської агресії

Прес-конференція голови Агентства з розшуку та управління активами (АРМА) Олени Думи

Як дії АРМА можуть дискредитувати інститут управління арештованим майном

Ескулаб: 15 років на ринку медичних досліджень – підсумки, виклики та плани на майбутнє

Будівельні матеріали. Готовність до потреб ринку на відбудову

Як запустити розподілену генерацію в Україні. Виклики та можливості для територіальних громад

Дискусія на тему "Україна-Росія - тотальна війна. Коли фінал?"

Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів, віра в перемогу, ставлення до виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА