18:47 06.12.2019

Вкрадені 40 років тому полотна Гольбейна, Брейгеля, Галса, Лівенса і ван Дейка знайдено у ФРН - ЗМІ

2 хв читати

Вкрадені 40 років тому полотна Ганса Гольбейна старшого, Яна Брейгеля старшого, Франса Галса, Яна Лівенса й Антоніса ван Дейка виявлено у ФРН, повідомляє у п'ятницю Spiegel Online.

У 1979 році невідомі викрали з музею в замку Фриденштайн у місті Гота п'ять картин старих майстрів, це стало найбільшою крадіжкою предметів мистецтва в НДР. За даними видання, з кінця вересня картини містяться в лабораторії фонду Державних музеїв Берліна, там їх перевіряють на справжність.

Повідомляється, що обербургомістр міста Гота багато місяців проводив таємні переговори з адвокатом із південної Німеччини, адвокат займається "легалізацією" вкрадених предметів мистецтва. Адвокат стверджував, що представляє "спадкоємців", за п'ять полотен він вимагав 5,25 млн євро. У січні 1980 року директорка Художньої галереї Східного Берліна оцінювала роботи в 4,5 млн марок ФРН.

Тепер стосовно адвоката та його постачальника, лікаря зі Східної Фризії, регіону на північному заході ФРН, заведено кримінальну справу за підозрою у вимаганні та скуповуванні краденого, розслідування проводить кримінальна поліція Німеччини. Напередодні поліція вже провела обшуки у квартирах і офісах підозрюваних і трьох свідків, було виявлено докази, які тепер потрібно перевірити.

Картина Лівенса, про яку йдеться, називається "Старий", це копія картини Рембрандта, оригінал міститься у зібраннях університету Гарварда. Також серед викрадених картин - "Портрет невідомого пана в капелюсі та рукавичках" Галса та майстерні; "Свята Катарина" Гольбейна - картина датується 1509-1510 роком; "Автопортрет із соняшником" ван Дейка (копія автопортрета, зроблена самим художником, оригінал міститься у зібраннях герцога Вестмінстера); "Сільська вулиця з возами та коровами" Брейгеля-старшого.

Наразі не відомо, як саме картини потрапили до скупників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА