12:53 10.12.2019

Україна певною мірою дослухатиметься в законодавчій роботі до висновків Венеціанської комісії щодо закону про державну мову - Монахова

1 хв читати

 Урядова уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова заявляє, що Україна як правова держава певною мірою дослухатиметься в подальшій законодавчій роботі до висновків Венеціанської комісії (Комісії за демократію через право Ради Європи, ВК) згідно з законом про державну мову.

"Комісія погодилася з правом України на захист і популяризацію своєї державної мови. Вони зазначили, що в законі позитивно те, що закладено можливість будь-якого громадянина України вивчати державну мову", - сказала вона на прес-конференції у вівторок у Києві.

Водночас вона зазначила, що у висновках Венеціанської комісії є низка пропозицій і рекомендацій, і "Україна як правова держава до них певною мірою дослухатиметься у подальшій законодавчій роботі". Зокрема, йдеться про підготовку закону про національні меншини.

Крім того, Україна підготує офіційну відповідь і репліки на висновки Венеціанської комісії.

Як повідомлялося, 6 грудня у Венеціанській комісії заявили, що влада України має прагнути балансу в мовній політиці для того, щоб мовна проблема не стала джерелом міжетнічної напруженості в Україні. Цього досі не зроблено, зокрема й у нещодавньому законі про державну мову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА