16:11 20.12.2019

МВС і "Автоєвросила" досягли компромісу в питаннях розмитнення автомобілів

1 хв читати
МВС і "Автоєвросила" досягли компромісу в питаннях розмитнення автомобілів

 Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр інфраструктури Владислав Криклій та голова громадської організації "Автоєвросила" Олег Ярошевич сьогодні, 20 грудня, провели нараду, під час якої було досягнуто компромісу в питаннях розмитнення автомобілів із номерами країн ЄС.

Як повідомляє прес-служба МВС, Кабінет Міністрів України пообіцяв розглянути на першому засіданні у новому році - 14 грудня два законопроекти: №2342 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів ЄС" і №2345 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового призупинення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України".

"Після засідання уряду це питання протягом місяця врегулюють у Верховній Раді", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що ухвалення цих двох законів дасть змогу власникам автомобілів на європейських номерах законним шляхом і доступно розмитнити та перереєструвати авто.

"До ухвалення нових законів поліція не штрафуватиме", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, біля будівлі Верховної Ради у центрі Києва у вівторок одночасно розпочалися чотири акції протесту. Зокрема, крім протесту проти відкриття ринку землі, відбувалася акція організації "Автоєвросила", яка вимагає спростити систему розмитнення автомобілів на "єврономерах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА