20:02 03.02.2020

Суд залишив під арештом підозрювану у вбивстві Шеремета Кузьменко

2 хв читати
Суд залишив під арештом підозрювану у вбивстві Шеремета Кузьменко

Печерський суд Києва залишив без задоволення клопотання захисту про зміну запобіжного заходу підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета дитячому кардіохірургу Юлії Кузьменко.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в понеділок, відмовивши у такий спосіб у задоволенні скарги захисту відпустити Кузьменко під нічний домашній арешт.

Адвокат Тарас Безпалий заявив, що доказів її провини недостатньо, і для того щоб продовжувати слідство, на сьогодні буде досить домашнього арешту, оскільки так Кузьменко змогла б продовжувати свою лікарську практику.

Під час судового засідання було допитано трьох свідків: Ірину Камінську (матір підозрюваної), Дмитра Кузьменка (колишнього чоловіка підозрюваної), Володимира Ульянова (ветерана АТО, свідка).

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

24 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета дитячому кардіохірургу Юлії Кузьменко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА