09:46 04.02.2020

Дубілет пропонує прив'язати розмір премій президента, прем'єра та спікера до зростання ВВП

3 хв читати
Дубілет пропонує прив'язати розмір премій президента, прем'єра та спікера до зростання ВВП

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет пропонує прив'язати розмір премій президента, прем'єр-міністра та спікера Верховної Ради до зростання ВВП.

"Президент доручив нам дати загальну пропозицію щодо архітектури зарплат. Протягом останнього тижня я проводив цю роботу. Ми пробували звести все в єдину систему для того, щоб, з одного боку, була зрозуміла логіка співвідношення зарплат у різних органах, з іншого боку, щоб було зрозуміло, до яких конкретних показників прив'язана змінна частина. А з третього боку, щоб це було прийнятно для суспільства, але ми могли дати відповідь на запитання фахівців, яких ми хочемо залучити", - сказав Дубілет в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, наразі вже створено презентацію з описанням нової архітектури зарплат, і тепер він очікує, коли прем'єр-міністр і президент дадуть на цю пропозицію свою резолюцію.

На запитання, який рівень зарплати має бути встановлений, і від виконання яких KPI залежатиме, Дубілет зазначив, що стосовно кожної посади свої підходи.

"Наприклад, згідно з тією пропозицією, яку я зробив, у президента, прем'єра та спікера, як у перших осіб, премія прив'язана до зростання ВВП. Оскільки не дуже зрозуміло, до чого ще можна прив'язати їх змінну частину. В кожного з міністрів зарплата може бути прив'язана до того, що він безпосередньо зробив, наприклад до щоквартального звіту. В депутатів може бути прив'язка до якихось своїх показників. Найпростіше - це за тим, наскільки вони беруть участь у сесії та комітетах", - додав міністр.

Крім того, він повідомив, що одна з пропозицій, яку він подав прем'єру та президенту, про те, щоб для керівників обласних державних адміністрацій змінна частина зарплати була прив'язана до щоквартального рейтингування.

Міністр також зазначив, що в уряді наразі дискутують, яким має бути баланс між окладами чиновників і змінною частиною зарплати.

"Тут немає правильної відповіді. Наприклад, коли я займався бізнесом, то завжди вважав, що чим більша змінна частина, тим краще, тому що в тебе більше інструментів для мотивації людини. З іншого боку, наприклад, європейський досвід свідчить про те, що має бути фіксована частина більша, а змінна менша, якщо не помиляюся, 70/30 вважається оптимальним співвідношенням. Ми знайдемо якийсь баланс", - зазначив Дубілет.

Щодо зарплат у держкомпаніях, то, за його словами, питання ще також обговорюється.

"Ключова ідея, щоб це було ринково. Тобто, ми повинні об'єктивно оцінити ринковий розмір і відняти якийсь відсоток, тому що в держсекторі ти маєш отримувати менше, ніж ринок. Це все попередні сирі думки, в нас триває дискусія, побачимо", - заявив міністр.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський закликав прем'єр-міністра України Олексія Гончарука запропонувати нову концепцію формування зарплат у міністерствах, відомствах і державних компаніях.


Повний текст інтерв'ю з Дубілетом буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА