17:38 05.02.2020

СБУ завадила постачанню несправної бронетехніки в ЗСУ

1 хв читати
СБУ завадила постачанню несправної бронетехніки в ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки України блокувала постачання комерційною фірмою несправних агрегатів на ДП "Харківський бронетанковий завод", повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що влітку 2019 року в межах виконання державного оборонного замовлення комерційна фірма із Запорізької області здійснила поставку трансмісій для танків Т-64 і Т-80. Відповідно до умов контракту держава мала сплатили за агрегати майже 2,5 млн грн", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що, згідно з висновками експертів Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз, поставлені запасні частини є технічно несправними. Встановлено, що замість відправлення нових комплектуючих комерсанти здійснювали "косметичний ремонт" танкових агрегатів, які вже були у використанні.

"Зокрема, зловмисники перебивали на них серійні номери, фарбували й намагалися видати за нову продукцію", - додали у відомстві.

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків за місцями ремонту та зберігання неякісних деталей, а також у житлі фігурантів справи в Харкові, Мелітополі та Нікополі.

Наразі директору комерційного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (закінчений замах на злочин) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА