12:30 08.02.2020

У навчаннях "Сі Бриз-2020" візьмуть участь 20 країн, зокрема Південна Корея, Норвегія і Японія

2 хв читати
У навчаннях "Сі Бриз-2020" візьмуть участь 20 країн, зокрема Південна Корея, Норвегія і Японія

У 2020 році до участі в українсько-американських командно-штабних навчаннях "Сі Бриз" приєдналися 20 країн, повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Організаторами навчань традиційно є Україна та США. До участі цього року приєдналися близько 20 країн. Як зазначив керівник навчань від України капітан 1 рангу Олексій Доскато, - важливим показником цього року стало залучення нових учасників , а саме-представників Японії та Південної Кореї. Також, вперше в історії "Сі Бриз" в сухопутному компоненті планується участь підрозділу Збройних сил Норвегії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що упротовж тижня в Одесі багатонаціональний штаб погоджував концепцію майбутніх маневрів. Так, у штабі працювали фахівці Болгарії, Великої Британії, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Швеції.

Від Держприкордонслужби України в "Сі Бриз-2020" заплановано участь 7 одиниць корабельно-катерного складу та 3 відділів спеціальних дій Морської охорони, прикордонної комендатури швидкого реагування Ізмаїльського прикордонного загону та спеціального загону "Дозор", літака та вертольота прикордонної авіації. Загалом понад 200 прикордонників будуть задіяні в морському, сухопутному, протидиверсійному водолазному і повітряному компонентах навчань.

"Упродовж двох липневих тижнів прикордонники будуть задіяні і в маневруванні, і в різноманітних стрільбах, в десантуванні за допомогою спеціальних пристроїв і без парашутів, в примусовій зупинці судна-порушника одночасно з води і з повітря, в надводних і підводних пошуках і в захопленні плацдармів у складі інтернаціонального підрозділу", - додали у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА