07:10 11.02.2020

Затримання фігуранта сімферопольської справи "Хізб ут-Тахрір" Гафарова в СІЗО може загрожувати його життю

1 хв читати
Затримання фігуранта сімферопольської справи "Хізб ут-Тахрір" Гафарова в СІЗО може загрожувати його життю

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що затримання другого фігуранта сімферопольської справи "Хізб ут-Тахрір" Джеміля Гафарова в СІЗО може загрожувати його життю.

"Не дивлячись на наявні медичні висновки щодо важких захворювань Джеміля Гафарова - суд продовжив дію запобіжного заходу, а це пряма загроза його життю", - написала Денісова на своїй сторінці в Фейсбук.

Український омбудсмен засудила рішення Київського районного "суду" Сімферополя, який у понеділок, 10 лютого, продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 15 березня 2020 року незаконно ув'язненим кримським татарам у справі "Хізб ут-Тахрір".

"Вважаю такі дії окупаційної влади прямим порушенням прав громадян України, які закріплені в міжнародних конвенціях, а саме права на справедливий суд, свободу та особисту недоторканність", - зазначила Денісова.

Також Денісова закликала міжнародне співтовариство і правозахисні інституції забезпечити присутність представників на судових засіданнях щодо незаконно утримуваних громадян України, які перебувають в місцях несвободи на території РФ і тимчасово окупованого Криму, щоб не допустити порушення дотримання їх прав і свобод.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА