09:12 01.03.2020

Astra знову не вдалося запустити супутники для Пентагону

2 хв читати
Astra знову не вдалося запустити супутники для Пентагону

Новий приватний американський виробник ракет - компанія Astra через негоду знову на добу перенесла тестовий запуск носія легкого класу Rocket 3.0, який в перспективі має виводити на орбіту військові супутники для міністерства оборони США, повідомило Агентство перспективних дослідницьких проектів у сфері оборони (DARPA).

Випробувальний запуск, який проводиться в рамках конкурсу DARPA, тепер планується здійснити з тихоокеанського космічного комплексу на острові Кадьяк, розташованого біля південного узбережжя Аляски, в неділю о 15:30 за часом Східного узбережжя США. Спочатку його мали здійснити ще 25 лютого, однак кілька разів переносили через несприятливі погодні умови.

Ракета Astra Rocket 3.0 являє собою двоступеневу ракету з п'ятьма двигунами. Носій може виводити на 500-кілометрову сонячно-синхронну орбіту до 150 кг корисного навантаження. Довжина ракети складає всього 11,6 м і може транспортуватися в контейнері на будь-який стартовий комплекс.

На борту Astra Rocket 3.0 розміщені чотири малих супутники. Вони виконуватимуть роль термінового, як мінімум, за три-чотири доби до старту, замовлення Пентагону для виведення на орбіту військових космічних апаратів.

У рамках тесту, зокрема, планується вивести на цільову орбіту висотою 445 км експериментальний супутник зв'язку Prometheus Лос-Аламоської ядерної лабораторії, двох супутників зв'язку, створених в університеті Південної Флориди і радіомаяка Space Object Automated Reporting Systems.

Також у рамках конкурсу DARPA запуск ракети-носія буде визнаний успішним, навіть якщо ракета підніметься, хоча б на висоту 150 км.

Висока економічність ракети може дозволити Astra зайняти серйозні конкурентні позиції на ринку космічних запусків. За твердженням компанії, її ракета буде найпростішим і технологічним носієм у світі. Вартість одного старту повинна становити близько $ 2,5 млн. Для порівняння запуск ракети важкого класу Falcon 9 компанії SpaceX оцінюється більш ніж у $ 60 млн.

"Ми хочемо отримати можливість запускати корисне навантаження на орбіту в стислі терміни, без попереднього повідомлення про корисне навантаження, орбіти або місця запуску", - сказав Тодд Майстер, менеджер відділу з тактичних технологій програми "DARPA Launch Challenge".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА