17:13 10.03.2020

На суді щодо МН17 прокурор просить провести судове засідання на авіабазі для огляду реконструкції польоту авіалайнера

2 хв читати
На суді щодо МН17 прокурор просить провести судове засідання на авіабазі для огляду реконструкції польоту авіалайнера

 У судовому процесі у справі про катастрофу "Боїнга" Малазійських авіаліній, рейс МН17, у небі над Донбасом стосовно одного з обвинувачених - Олега Пулатова – прокуратура просить провести судове засідання на авіабазі з метою огляду реконструкції збитого авіалайнера.

Таке прохання суду у вівторок у судовому засіданні у справі МН17 у Схіпголі заявила прокурор Дейді Вуї-а-Цой (Dedy Woei-A-Tsoi), передає із зали суду власний кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна". "У справі проти Пулатова ми просимо, щоб слухання було перенесено на авіабазу Гільзе Геєн (Gilze Gijen) для огляду реконструкції польоту MH17 у дату, яку визначить суд", - висловила вона побажання слідства.

Крім того, прокуратура просить "безпечно" допитати шістьох свідків, яких вона умовно назвала свідки M58, S07, S17, S21, S27 і S32.

Також прокурор вважає за необхідне виконати експертизу щодо виявлення можливих ознак маніпулювання візуальним матеріалом щодо двох версій одного й того самого відео установки ЗРК "Бук" у н. п. Сніжне, яке, як стверджує Росія, було завантажене в інтернет 16 липня 2014 року - до трагедії.

Вуї-а-Цой також запропонувала представникам Пулатова розглянути можливість для нього бути допитаним як свідок у суді або слідчим суддею в Росії. Можливо, він зможе "оскаржити одну або кілька перехоплених телефонних розмов".

Водночас його захист заявив, що не може наразі прийняти якесь рішення з цього питання.

"Ми розуміємо бажання прокуратури просуватися вперед, і ми зазначили, що будемо готові з 8 червня (на 8 червня призначено другу сесію судового процесу, до цієї дати захист має намір вивчити матеріали справи - ІФ). До 8 липня - лише три місяці, слідство мало понад п'ять років. Розрив у часі дуже великий. Це мінімальний період часу, щоб сформулювати запити слідству", - пояснила позицію захисту адвокат Сабіна тен Дуссхате (Sabine ten Doesschate).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА