16:06 23.03.2020

Суд у справі МН17 просить обвинувачення підтвердити, чи мають США секретні супутникові зображення запуску ракети, з якої було збито літак

2 хв читати
Суд у справі МН17 просить обвинувачення підтвердити, чи мають США секретні супутникові зображення запуску ракети, з якої було збито літак

Суд у справі про збитий на Донбасі пасажирський "Боїнг", рейс МН17, просить обвинувачення відповісти на запитання, чи відповідає дійсності інформація про те, що США мають засекречені зображення нібито запуску ракети "Бук", якою було збито літак, зроблені з супутника.

Відповідний запит озвучив головуючий суддя Гендрік Стейнгаус (Hendrik Steenhuis) в судовому комплексі Схіпгола у понеділок у рамках поновлених на один день слухань, які транслювали в інтернеті.

"У документах обговорення, яке відбулося у рамках круглого столу в парламентському комітеті 22 січня 2016 року, зазначено, що США мають доступ до секретних зображень, зроблених із супутника, які нібито показують запуск ракети. Цю інформацію було надано нідерландській службі безпеки. У документах також стверджується, що США не заперечують, щоб розкрити цю інформацію. Питання (суду - ІФ) полягає в тому, чи це відповідає дійсності? І якщо так, то чи має намір обвинувачення додати цю інформацію до справи?", - зачитав запит суддя.

Крім того, суд поставив запитання щодо листа, відправленого 27 травня 2019 року до США із запитом стосовно "пін-коду і кредитних карток низки компаній у Тунісі та низки інших пін-код дій між Донецьком і Чечнею 17 липня 2014 року". "Питання: чи отримала прокуратура відповідь?", - додав Стейнгаус.

Суд також захотів довідатися, чи визначило обвинувачення інших потерпілих у цій справі. "Суд порушує ці питання вже на цій стадії з тим, щоб на пізнішій стадії обвинувачення отримало можливість реагувати або письмово, або під час слухань", - пояснив головуючий.

Наступне судове засідання призначено на 8 червня.

Як відомо, в трагедії МН17, в якій загинуло 298 осіб, обвинувачують трьох громадян РФ і одного українця - Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубінського, Олега Пулатова та Леоніда Харченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА