21:20 27.05.2020

Апеляційна палата ВАКС продовжила розгляд скарг прокурорів САП у справі директора ЗТМК за звинуваченням в розтраті 492 млн грн

2 хв читати
Апеляційна палата ВАКС продовжила розгляд скарг прокурорів САП у справі директора ЗТМК за звинуваченням в розтраті 492 млн грн

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) продовжила розгляд апеляційних скарг прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на винесений 29 травня 2019 року Заводським райсудом Запоріжжя виправдувальний вирок у справі щодо директора ТОВ "Запорізький титаномагнієвий комбінат" (ЗТМК) Володимира Сивака за звинуваченням в розтраті коштів підприємства в особливо великих розмірах (492 млн грн).

Як повідомляється в інформації ВАКС, 27 травня відбулося засідання у справі директора ЗТМК - з розгляду апеляційних скарг прокурорів на вирок Заводського районного суду міста Запоріжжя від 29 травня 2019 року.

У судовому засіданні колегія суддів розглянула і задовольнила клопотання Фонду державного майна (ФДМ) України про визнання його потерпілим у зазначеній справі. Суд відклав розгляд апеляційних скарг прокурорів для виклику в судове засідання представника ФДМ.

Наступне судове засідання в даній справі відбудеться 7 липня.

Як повідомлялося, Заводський районний суд Запоріжжя 29 травня 2019 року виніс виправдувальний вирок у справі щодо директора ЗТМК Сивака через відсутність складу злочину.

Як повідомляла раніше САП, Сивак звинувачується в тому, що під час перебування директором ТОВ "ЗТМК" у 2014 році, маючи прямий умисел, зловживаючи службовим становищем, розтратив, тобто вчинив незаконне безоплатне відчуження грошових коштів із цільовим призначенням на виконання стратегічної програми розвитку і технічної модернізації виробництва ТОВ "ЗТМК", отриманих від компанії "Толексіс Трейдінг Лімітед", у сумі $110 млн.

Кримінальне провадження №12015080030002227 за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ЗТМК, яке було передано в НАБУ за підслідністю 8 червня 2016 року, було зареєстровано 15 вересня 2015 року.

Слідство встановило, що протягом 2014-2015 рр. підконтрольна Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа компанія Tolexis Trading Limited, що володіє 49% акцій ЗТМК, виділила цьому підприємству 880 млн грн. Однак директор перерахував 492 млн грн з цих коштів на користь третіх осіб. Зокрема, замість фінансування витрат на модернізацію кошти були спрямовані ВАТ "Холдингова компанія "Енергомережа", ВАТ "Запоріжжяобленерго", банку "Надра" і ТОВ "Синтез Ресурс" у рахунок погашення заборгованості держпідприємства "ЗТМК"перед зазначеними суб'єктами, тоді як ці платежі повинна була здійснити Tolexis Trading Limited на умовах, передбачених договором про заснування ТОВ "ЗТМК".

ЗТМК - єдиний в Україні і Європі виробник металевого губчастого титану. Його проектна потужність - 20 тис. тонн на рік, проте через зношування виробничих фондів підприємство наразі може випускати 10 тис. тонн губки.

Держава володіє контрольним пакетом ТОВ "ЗТМК", структури Group DF – 49-відсотковою часткою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА