08:58 29.05.2020

Естонія дозволить з 1 червня перетинати свій кордон людям з ЄС або країн Шенгенського договору

2 хв читати
Естонія дозволить з 1 червня перетинати свій кордон людям з ЄС або країн Шенгенського договору

Уряд Естонії на засіданні в четвер ухвалив рішення про пом'якшення обмежень, пов'язаних з Covid-19 в сфері подорожей, громадських заходів, організації спортивних змагань, а також у сфері освіти.

Уряд дозволив перетинати з 1 червня кордон Естонії людям, які прибувають в країну з держав Європейського союзу або Шенгенського договору, а також з Великої Британії. Людина може в'їхати до Естонії, якщо у неї немає симптомів хвороби і до цього вона провела в перерахованих вище країнах не менше, ніж час, який дорівнює інкубаційному періоду Covid-19, тобто як мінімум останні 14 днів.

Після прибуття в Естонію слід провести 14 днів у карантині в разі, якщо людина приїхала з країни, в якій кількість хворих на 100 000 населення перевищує 15. При прибутті з країни з меншою кількістю хворих, на карантині перебувати не потрібно.

Міністерство закордонних справ має опублікувати на своїй домашній сторінці список країн з відповідною статистикою. Список переглядатиметься раз на тиждень.

З 1 червня до 30 червня можна проводити заходи, що збирають до 100 людей замість дозволених раніше 50. У приміщеннях також слід дотримуватися вимог не перевищувати 50% від максимальної місткості і дотримуватися соціальної дистанції.

Ці вимоги діють як для публічних заходів (кіно, театри, концерти тощо), так і для зборів, а також казино і залів ігрових автоматів.

Вимоги для публічних заходів аналогічно повинні враховувати у своїй роботі основні школи, гімназії, професійні навчальні заклади і вузи, курси підвищення кваліфікації і відкриті молодіжні центри, а також організації, що займаються освітою за інтересами. Виняток становлять університети і наукові установи при організації науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт.

На свіжому повітрі спортивні змагання можна проводити з глядачами, з огляду на те, що загальна кількість учасників також не повинна перевищувати 100. Крім того, організатор повинен забезпечити наявність засобів дезінфекції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА