14:58 11.06.2020

Суд збільшив суму застави для Кожари та взяв його під варту

2 хв читати
Суд збільшив суму застави для Кожари та взяв його під варту

 Київський апеляційний суд скасував рішення про зниження суми застави як альтернативи арешту колишньому міністру закордонних справ Леоніду Кожарі, підозрюваному в умисному вбивстві підприємця Сергія Старицького, і взяв його під варту у залі суду.

"Кожарі повернули заставу у 14 млн і ухвалили постанову взяти під варту у залі суду. Є ще сподівання на наше правосуддя", - написала на своїй сторінці у Facebook дочка вбитого підприємця Катерина Старицька.

Раніше суд зменшив Кожарі заставу як альтернативу арешту з 14,8 млн грн до 2,1 млн грн, після її внесення Кожара вийшов на свободу.

Потерпіла сторона подала апеляцію за рішенням про зниження застави.

21 лютого на спецлінію 102 надійшло повідомлення від жительки села Чайки Київської області про те, що в будинку покінчила життя самогубством людина, яка приїхала в гості зі столиці. Пізніше з'явилася інформація, що в будинку Кожари був застрелений Старицький. Попередня версія поліції - самогубство. Постріл був зроблений із пістолета Jericho 941, зареєстрованого на екс-главу МЗС.

Старицький став співзасновником Atlantic Group у 1992 році. У професійному активі Старицького також керівництво телеканалом "Інтер" і департаментом міжнародних зв'язків Української державної телерадіокомпанії.

24 лютого Національна поліція повідомила, що загибель підприємця Старицького розслідують як умисне вбивство. Зазначається, що попередньо правоохоронці встановили перебування в будинку трьох осіб: подружжя та їхнього гостя. Всі троє вживали алкогольні напої. За словами жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря.

25 березня заступник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що Кожару затримано за підозрою в умисному вбивстві Старицького.

26 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Кожарі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 14 млн 83 тис. 400 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА