17:11 03.11.2020

Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві екс-главу МЗС Кожару

2 хв читати
Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві екс-главу МЗС Кожару

Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару, підозрюваного у вбивстві Сергія Старицького, повідомляє прес-служба апеляційного суду.

"3 листопада колегія суддів... розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Шевченківського районного суду, якою задоволено клопотання слідчого ГУ Нацполіції в Київській області та продовжено підозрюваному К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 листопада 2020 року включно", - йдеться в повідомленні суду.

Прес-служба інформує, що за результатами апеляційного розгляду ухвалу Шевченківського суду залишено без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

Як повідомлялося, 21 лютого на спецлінію 102 надійшло повідомлення від жительки села Чайки Київської області про те, що в будинку покінчила життя самогубством людина, яка приїхала в гості зі столиці. Пізніше з'явилася інформація, що в будинку Кожари був застрелений Старицький. Попередня версія поліції - самогубство. Постріл був зроблений із пістолета Jericho 941, зареєстрованого на екс-главу МЗС.

Старицький став співзасновником Atlantic Group у 1992 році. У професійному активі Старицького також керівництво телеканалом "Інтер" і департаментом міжнародних зв'язків Української державної телерадіокомпанії.

24 лютого Національна поліція повідомила, що загибель підприємця Старицького розслідують як умисне вбивство. Зазначається, що попередньо правоохоронці встановили перебування в будинку трьох осіб: подружжя та їхнього гостя. Всі троє вживали алкогольні напої. За словами жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря.

25 березня заступник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що Кожару затримано за підозрою в умисному вбивстві Старицького.

26 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Кожарі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 14 млн 83 тис. 400 грн.

Згодом суд зменшив Кожарі заставу як альтернативу арешту з 14,8 млн грн до 2,1 млн грн, після її внесення Кожара вийшов на свободу.

11 червня апеляцію прокуратури Київської області частково задоволено, апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про зниження суми з

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА