08:31 12.06.2020

"Нафтогаз" запропонував передати йому власність шести державних ТЕЦ для застосування енергоефективних технологій

2 хв читати
"Нафтогаз" запропонував передати йому власність шести державних ТЕЦ для застосування енергоефективних технологій

НАК "Нафтогаз України" запропонував Фонду Держмайна (ФДМ) передати йому у власність і управління шість державних теплоелектроцентралей (ТЕЦ), щоб продемонструвати дієвість застосування енергоефективних технологій.

"Ми отримали цікавий досвід у центральному опаленні – це "Новий розділ" і "Новояворівська" (Новояворівська та Новороздольська ТЕЦ - ІФ), і на базі цього досвіду, я сьогодні на цю тему говорив з паном Сенниченком (глава ФДМ - ІФ), розглянути варіант передачі нам в капітал і управління шести державних ТЕЦ", - сказав глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв в ході он-лайн дискусії на Youtube-каналі Газправда.

За його словами, партнером "Нафтогазу" в цьому проекті може виступити одна із закордонних компаній. "Тоді ми зможемо в них інвестувати, навести лад і продемонструвати як правильна модернізація, кошти, і, швидше за все, наш закордонний партнер, який виявив бажання заходити з нами в ці інвестиції, зможуть змінити ситуацію в шести містах", - зазначив Коболєв.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" неодноразово заявляв стосовно проблем з енергоефективністю в сфері центрального та індивідуального опалення в Україні. Компанія, зокрема, пропонувала направити частину коштів так і не залученого через відсутність узгодження з боку Кабміну китайського кредиту на модернізацію систем індивідуального опалення в приватних будинках малозабезпечених споживачів.

У квітні 2020 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) повідомив, що розглядає можливість надання "Нафтогазу" контролю над низкою державних ТЕЦ, що перебувають сьогодні під управлінням ФДМ.

Зокрема, йдеться про контроль над ДП "Сєвєродонецька ТЕЦ", акціонерними товариствами "Одеська ТЕЦ", "Криворізька теплоцентраль", "Херсонська ТЕЦ", "Миколаївська ТЕЦ" і "Дніпровська ТЕЦ".

Зі свого боку в ФДМ зазначали, що розглядається кілька варіантів вирішення подальшої долі держТЕЦ: приватизація, передача в концесію, місцевим громадам або "Нафтогазу".

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА