20:39 15.06.2020

Суд дозволив затримати Мангера для примусового приводу на засідання у супроводі лікаря

2 хв читати
Суд дозволив затримати Мангера для примусового приводу на засідання у супроводі лікаря

Печерський суд Києва дозволив затримати підозрюваного в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк - голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера з метою його приводу на засідання.

"Незалежний експерт, якого залучили прокурори, з'ясував, що Мангера можна транспортувати до Києва в присутності лікаря. Адже стан його здоров'я абсолютно дозволяє йому подорожувати до столиці", - повідомляє інтернет-спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Адвокат Мангера Дмитро Ільченко повідомив у соцмережі Facebook, що планує звернутися до Європейського суду з прав людини.

"Суд у Києві дав дозвіл на примусову доставку Мангера до суду навіть із лікарні, незалежно від його стану здоров'я. Підставами стали свідчення лікаря швидкої допомоги з Одеси, який Мангера не бачив, але бачив його довідку і на підставі цієї довідки сказав, що він його, напевно, у швидкій міг би перевезти, якби було потрібно", - заявив Ільченко.

"Зеленський напрацював Україні проблеми з Європейським судом з прав людини", - наголосив він.

Адвокат уточнив, що дата доставки Мангера до суду поки що невідома.

Зі свого боку в прес-службі Офісу генерального прокурора України повідомили, що підозрюваний протягом 36 годин повинен бути доставлений до Києва до слідчого судді для розгляду клопотання прокурора про зміну йому запобіжного заходу на тримання під вартою без можливості внесення застави.

Прокурор прийняв рішення звернутися до суду через спроби незаконного впливу Мангера на свідків, погрожуючи їм і членам їх сімей.

Зазначається, що суд не взяв до уваги доводи сторони захисту про неможливість явки підозрюваного до слідчого судді за станом здоров'я і погодився з позицією прокурора, що Мангер таким чином намагається ухилитися від суду.

Правоохоронці уже виконують рішення суду.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року уранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи - голову Херсонської облради Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна та Олексія Левіна (Москаленка) - обвинувачують у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасників), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Раніше Мангера не доправили до суду для обрання запобіжного заходу. Сторона захисту заявила, що його було госпіталізовано через проблеми з серцем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА