19:58 17.06.2020

У Києві підвищилося середньодобове утримання в повітрі діоксиду азоту, діоксиду сірки та формальдегіду

2 хв читати
У Києві підвищилося середньодобове утримання в повітрі діоксиду азоту, діоксиду сірки та формальдегіду

У Києві в період з 9 до 15 червня зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду сірки, діоксиду азоту, формальдегіду та зважених речовин у повітрі, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.

За даними обсерваторії, в повітрі Києва зазначено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій зважених речовин (пилу) - в 1,1-1,3 раза на Бессарабській площі та вулиці Каунаській.

Також зафіксовано вище допустимого вміст діоксиду сірки - в 2 рази на Бессарабській площі, в 1,8-1,9 раза на проспекті Перемоги, вулиці Олександра Довженка, площі Перемоги, в 1,4-1,7 раза - на інших постах міста, крім проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчика обсерваторії), де перевищень не виявлено.

Крім того, вміст діоксиду азоту в 9,2-14,4 раза перевищено на вулицях Каунаській, Інженера Бородіна, площі Перемоги; в 5,2-7,7 рази - на проспекті Перемоги, Бессарабській площі, бульварі Лесі Українки; в 3,1-4,6 раза - на інших постах міста, окрім проспекту Науки, 37.

Виявлено перевищення формальдегіду в 2,6-2,9 рази - на проспекті Перемоги, Бессарабській площі, бульварі Вацлава Гавела; в 1,5-2,5 раза - на інших постах міста.

Зазначається, що всього на 15-ти стаціонарних постах обсерваторії з 9 до 15 червня 2020 було відібрано і проаналізовано 1360 проб повітря.

"Загалом, у порівнянні з попереднім тижнем, в повітрі міста підвищився середньодобовий вміст діоксиду азоту, діоксиду сірки та формальдегіду (помітніше - 10 - 12 червня); зміст інших домішок майже не змінився", - йдеться в повідомленні обсерваторії.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА