19:20 20.06.2020

У суботу на Донбасі поранення отримали троє військовослужбовців

2 хв читати
У суботу на Донбасі поранення отримали троє військовослужбовців

У суботу, 20 червня, троє військовослужбовців ЗС України отримали поранення внаслідок 20 обстрілів з боку російських найманців на Донбасі, противник застосував заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 152-мм і 122-мм, а також міномети калібрів 120 мм і 82-мм, озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил.

"Унаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців об'єднаних сил отримали поранення ... У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу населеного пункту Залізне, зі стрілецької зброї був поранений один український військовослужбовець ... Їх оперативно доставили в лікувальні установи де їм надається необхідна медична допомога", - повідомили на сторінці штабу в Фейсбуці в суботу ввечері.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", недалеко від Оріхового противник застосував артилерійські системи калібру 122-мм, міномети 120-го калібру і стрілецьку зброю.

Українських захисників поблизу Хутора Вільного російські найманці обстріляли з артилерійських систем калібру 152-мм і 122-мм, а також мінометів різних калібрів. Пізніше вони використовували проти позицій ООС станкові і ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

По околицях Новоолександрівки противник вів вогонь з артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Протягом години було випущено 13 мін 120-го калібру з оборонних укріплень ООС поблизу Новозванівки.

Захисників Троїцького російські найманці обстрілювали з артилерійських систем 122-го калібру, 120-ти мм мінометів і стрілецької зброї, а по українським воїнам в Шумах противник випустив 13 артилерійських снарядів калібру 122-мм.

Захисників Попасної російські найманці обстріляли з артилерійських систем 122-мм калібру, 120-ти і 82-мм мінометів і стрілецької зброї. 122-й калібр був застосований і по українським опорним пунктам в районі Золотого-4, а по Луганському задіяні міномети 82-го калібру. Активізувався противник і у Залізного, використавши проти ЗСУ стрілецьку зброю. По околицях Новотошківського були випущені міни 120-го і 82-го калібру.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" українських військовослужбовців, які виконують завдання поряд з Авдіївкою противник обстріляв з мінометів калібру 82-мм, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Українських військовослужбовців поблизу Павлополя противник двічі обстрілював з мінометів калібру 82-мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Такі нахабні дії наші військові без відповіді не залишили і застосували штатне озброєння, після чого окупанти згорнули свою злочинну діяльність. Втрати противника уточнюються", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА