19:01 23.06.2020

МТСБУ має намір створити "Омбудсмена із ОСЦПВ"

2 хв читати
МТСБУ має намір створити "Омбудсмена із ОСЦПВ"

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) повідомило про намір створити "Омбудсмена із ОСЦПВ" для надання можливості власникам поліса ОСЦПВ швидко, безкоштовно і справедливо вирішувати зі страховими компаніями спірні питання, пов'язані з виплатою страхового відшкодування.

Як повідомляється на офіційній сторінці Моторного бюро у Facebook, передбачається, що омбудсмен контролюватиме дотримання законних прав та інтересів страхувальників і потерпілих, а також у досудовому порядку вирішуватиме конфліктні ситуації між страховиками та отримувачами виплат.

Згідно з повідомленням, це буде консультативний орган при президії МТСБУ. До його складу увійдуть фахівці різних напрямів - юристи, експерти. Допомога надаватиметься на безоплатній основі. Звернутися до омбудсмена зможе будь-який громадянин, якому потрібен захист його прав у сфері страхування відповідальності власників автотранспортних засобів.

Зазначається також, що діяльність омбудсмена спиратиметься не лише на правові норми, а й норми справедливості та здорового глузду, що унеможливить використання страховиками окремих юридичних протиріч у законодавстві, які обмежують інтереси потерпілого.

"Наразі триває розробка нової процедури розгляду скарг і звернень. Наше завдання - зробити так, щоб процес був оперативним, результати розгляду - справедливими, прозорими і зрозумілими для обох сторін. Вся інформація щодо процедури звернення до омбудсмена в ОСЦПВ буде розміщена на сайті МТСБУ, ми також роз’яснимо порядок його роботи через ЗМІ", - уточнив генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко, слова якого наведено у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА