11:28 25.06.2020

Верховний Суд залишив без розгляду позов Семочка про незаконність його звільнення з посади першого заступника голови СЗР

2 хв читати
Верховний Суд залишив без розгляду позов Семочка про незаконність його звільнення з посади першого заступника голови СЗР

Верховний Суд залишив без розгляду позов Сергія Семочка до президента про незаконність звільнення з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР), повідомляє прес-служба Верховного Суду.

"24 червня 2020 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду залишив без розгляду позов Сергія Семочка до президента України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача – Служба зовнішньої розвідки України", - йдеться в повідомленні суду на сторінці у Facebook.

Позивач просив визнати протиправним та скасувати указ президента України від 12 квітня 2019 року №143/2019 про його звільнення з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України, а також відновити його на цій посаді.

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднила сюжет, в якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника СЗР, екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Семочка має будинки біля Києва вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, окрім українського, і громадянство Росії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує Семочко.

16 жовтня 2018 року СБУ повідомила, що в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє розміщену в ЗМІ інформацію щодо Семочка.

Пізніше в рішенні Шевченківського райсуду Києва було зазначено, що контррозвідка СБУ підтвердила: дружина і дочка Семочка мають російське громадянство.

Слідство звернулося до суду з проханням дати доступ до телефону Семочка та його сім'ї за майже п'ять років. Суд клопотання задовольнив, дозволивши правоохоронцям досліджувати, зокрема, звідки телефонували Семочко, його дружина і дочка.

10 червня 2020 року в ДБР заявили, що прокурори Офісу генпрокурора повідомили про підозру п'ятому президенту Петру Порошенку у справі про призначення Семочка на посаду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА