07:37 18.08.2021

У СЗР заявили, що залишають за собою право оскаржити рішення про відновлення Семочка на посаді в Службі

1 хв читати
У СЗР заявили, що залишають за собою право оскаржити рішення про відновлення Семочка на посаді в Службі

У Службі зовнішньої розвідки України (СЗР) заявили, що залишають за собою право оскаржити рішення про відновлення Сергія Семочка на посаді першого заступника голови, повідомила прес-служба СЗР.

"Семочко був призначений на посаду першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки указом президента України № 225/2018 від 31 липня 2018 року. На той час у СЗРУ була тільки одна посада першого заступника, зайнята іншим військовослужбовцем. Незважаючи на відсутність у штаті вакантної посади, С. Семочко був призначений без дотримання відповідних вимог чинного законодавства", - йдеться в повідомленні Служби.

У прес-службі зазначили, що порядок призначення Семочка на посаду і отримання ним відповідного грошового забезпечення під час служби в СЗРУ наразі є предметом кримінального провадження. "Суди всіх інстанцій дослідили лише питання звільнення та соціального захисту зазначеного військовослужбовця, не заглиблюючись у проблеми призначення, які розслідує ГБР", - зазначили у відомстві.

"Ця ситуація змушує СЗРУ вирішувати залишену нам проблему в комплексі: забезпечуючи соціальний захист С. Семочка, як і будь-якого військовослужбовця, відстоювати об'єктивну істину і законно вирішувати раніше створені проблеми", - підсумували в Службі.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) після рішення Верховного Суду про визнання протиправним указу про звільнення Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) повністю задовольнив позов Семочка і відновив його на посаді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА