20:26 15.07.2020

МОЗ погодило МЗУ характеристики щодо 19 онкопрепаратів для держзакупівель

2 хв читати
МОЗ погодило МЗУ характеристики щодо 19 онкопрепаратів для держзакупівель

Міністерство охорони здоров'я погодило держпідприємству "Медичні закупівлі України" (МЗУ) характеристики щодо 19 лікарських засобів, які буде закуплено за програмою дорослої онкології.

"Учора МЗУ отримало від МОЗ узгодження технічних характеристик щодо 19 лікарських засобів для закупівлі у напрямі доросла онкологія без зауважень. Ми очікували цих узгоджень близько місяця, з 18 червня", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в МЗУ.

Держпідприємство повідомило, що планує оголосити тендери з цих позицій.

У МЗУ також повідомили, що нині на узгодженні в МОЗ досі залишаються ще 179 пакетів технічних характеристик товарів за напрямами дитяча онкологія, ДЦП, скринінг новонароджених, кровотечі, гемофілія дитяча та доросла, розсіяний склероз, серцево-судинні захворювання (ліки) тощо.

"Ми вже писали, що, відповідно до новосхваленої постанови Кабміну від 12 червня, держпідприємство змушене погоджувати з Міністерством охорони здоров'я характеристики на кожен товар. Причому порядок і спосіб узгодження не урегульовані належним чином", - наголосили в МЗУ.

У ДП нагадали, що з моменту отримання документів від Міністерства охорони здоров'я, що дасть змогу розпочати тендерні процедури, і до моменту вступу в силу зазначеної постанови, держпідприємство встигло оголосити 95 тендерів у системі ProZorro і готувалося до публікації інших 400 тендерів.

Результати торгів за оголошеними процедурами будуть відомі найближчим часом.

Крім того, в МЗУ уточнили, що, відповідно до зазначеної постанови, держпідприємство має погоджувати з Міністерством охорони здоров'я "технічні, якісні та інші характеристики" всіх товарів, щодо яких воно здійснює закупівлі, зокрема і кошти на виконання підприємством покладених на нього завдань.

"І так, це передбачає воду, канцтовари та інші предмети, необхідні для операційної діяльності підприємства. На жаль, ми поставлені в ситуацію, коли ці закупівлі ми так само повинні погоджувати", - повідомляє МЗУ.

Водночас у МЗУ висловили занепокоєння тим, що 24 із 38 напрямів закупівель за кошти 2020 року мали закуповувати через спеціалізовані організації, проте ці закупівлі спеціалізованих організацій поки що не розпочато.

"На сьогодні МОЗ не провело навіть відбору таких організацій. За умови, що перелік спеціалізованих організацій після їх відбору має затверджувати Кабмін, процес контрактування займе досить тривалий час", - зазначили в МЗУ.

Держпідприємство уточнило, що йдеться про закупівлю препаратів за напрямами туберкульоз, орфанні захворювання, діабет тощо.

Як повідомлялося, в понеділок заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова на брифінгу повідомила, що до кінця тижня МОЗ планує затвердити порядок взаємодії з ДП МЗУ. Водночас, за її словами, "ДП МЗУ листами надсилає нам техніко-якісні характеристики води, канцтоварів та предметів, які взагалі не стосуються централізованих закупівель лікзасобів, замість характеристик ліків і медвиробів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА