17:30 17.07.2020

До питань територіальної оборони та мобілізаційного резерву потрібно підходити серйозно і виважено, вважає Куніцин

2 хв читати
До питань територіальної оборони та мобілізаційного резерву потрібно підходити серйозно і виважено, вважає Куніцин

До питань створення в Україні системи територіальної оборони та мобілізаційного резерву потрібно підходити виважено і приділити їм серйозну увагу, вважає голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при президентові Сергій Куніцин.

"Я вважаю, що питанням мобілізаційного резерву, питанням територіальної оборони треба приділити найсерйознішу увагу. Більше того, треба і законодавство відповідне ухвалити і постанови Кабінету Міністрів. Я гадаю, що це тема глибокого такого аналізу, і вона вимагає свого вирішення", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Куніцин також вважає "пікантною" і дуже суперечливою тему про діяльність приватних військових компаній.

"Хтось за, хтось проти. Просто хлопці, які відвоювали, скажімо, стали професіоналами, які закінчили свої контракти на тому самому Донбасі, говорять про те, що держава великі гроші витратила на їхню підготовку, а потім вони їдуть за межі нашої країни і там десь у цих ПВК...", - зазначив він.

Куніцин зазначив, що до цього питання, як і до створення територіальної оборони потрібно підходити дуже виважено, але абсолютно очевидно, що це питання стоїть на порядку денному.

"Хто б як погано не говорив про радянське минуле, але ми-то з вами пам'ятаємо, що була початкова військова підготовка, були після 9-го класу п'яти- або десятиденні збори, всі вміли стріляти з автомата, всі вміли ходити стройовим, всюди були автомати Калашникова, всюди були протигази, громадянська оборона тощо. Тому що покладатися лише на одну армію або гвардію і прикордонників було б не зовсім правильно. Потрібно створювати територіальну оборону. Є ізраїльський, швейцарський досвід, де всі військовозобов'язані готові завжди свою країну захистити. Тим більше ми перебуваємо в стані постійних загроз із боку нашого північного сусіда", - наголосив він.


Повний текст інтерв'ю із Сергієм Куніциним буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА