19:18 21.07.2020

ВР ухвалила в першому читанні законопроект про "інвестнянь"

2 хв читати
ВР ухвалила в першому читанні законопроект про "інвестнянь"

Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект №3760 "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект у вівторок підтримали 244 народні депутати за необхідних 226 голосів.

"Зазначений законопроект про державну підтримку інвестиційних проектів (...) розроблений на підставі практики країн ЄС, а також наших сусідів, з якими ми насамперед конкуруємо за отримання інвестицій", - зазначила заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів, представляючи документ у парламенті.

Вона наголосила, що законопроект передбачає можливість надання пакета стимулів і українським, і іноземним інвесторам "зі значними інвестиціями в переробну галузь, які стимулюють зростання доданої вартості української економіки, створення понад 150 робочих місць у кожному проекті із середньою заробітною платою на 15% більше, ніж середня у регіоні".

У пояснювальній записці до законопроекту, оприлюдненій на сайті ВР, уточнюється, що держпідтримка може надаватися інвесторам, якщо проект реалізується на території України у сферах переробної промисловості, інфраструктури та логістики, поводження з побутовими відходами, туризму, охорони здоров'я, освіти та спорту.

Зазначено, що виняток становить сфера відновлюваних джерел енергії, добувна промисловість, рослинництво та фінансова сфера.

У документі зазначено, що розмір інвестицій у проект має становити не менше ніж EUR30 млн (в еквіваленті), а термін його реалізації не повинен перевищувати п’ять років.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект встановлює, що держпідтримка може надаватися інвестору у вигляді податкових пільг (звільнення від сплати податку на прибуток підприємств та мита під час ввезення на митну територію України нового обладнання) та надання права на користування земельною ділянкою для реалізації інвестиційного проекту зі сплатою орендної плати за спеціальними умовами.

Крім того, пакет стимулів включає забезпечення об'єктами суміжної інфраструктури (автомобільні шляхи, лінії зв'язку, засоби тепло-, газо-, водо- та електропостачання тощо) шляхом будівництва такої інфраструктури коштом держави.

Водночас зазначено, що загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від суми інвестицій у проект.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА