12:43 01.08.2020

"Полтавський терорист" був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті - Аваков

3 хв читати
"Полтавський терорист" був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті - Аваков

"Полтавський терорист" Роман Скрипник поводився неадекватно і був ліквідований в результаті злагодженої роботи поліцейських, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Нічні події в Опішні. На жаль, знову неадекватна поведінка "полтавського терориста", який кілька днів переховувався. У результаті злагодженої роботи поліцейських зловмисник був ліквідований снайпером і підірвався на власній гранаті", – написав міністр в акаунті в Твіттер в суботу.

Аваков подякував поліції за професійну роботу.

У свою чергу заступник глави МВС Антон Геращенко опублікував на сторінці у Фейсбуці відео ліквідації "полтавського терориста" Скрипника, на якому видно, що утримуваний у заручниках поліцейський не постраждав.

"Снайпер КОРДу отримав команду на ліквідацію небезпечного злочинця, який тримав у заручниках співробітника поліції і погрожував підірвати гранату. Точним пострілом снайпера в голову він був убитий на місці. Заручник встиг відскочити в сторону і залишився неушкодженим", – зазначив Геращенко.

Як повідомлялося раніше, в Полтаві 23 липня зранку розпочалась спецоперація із затримання підозрюваного в незаконному заволодінні транспортним засобом, який, намагаючись уникнути відповідальності, вчинив опір, погрожував співробітникам поліції гранатою РГД-5 і взяв працівника карного розшуку в заручники.

Після переговорів зловмисник відпустив взятого в заручники поліцейського в обмін на начальника Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції України в Полтавській області Віталія Шияна, вимагав автомобіль і вирушив на ньому разом із новим заручником в напрямку виїзду з міста, після чого їздив дорогами Решетилівського району Полтавської області.

Поліція повідомила, що зловмисник – місцевий житель, йому 32 роки, його звуть Роман Скрипник і він неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів і зберігання наркотичних речовин. Його вимогою було не притягувати його до кримінальної відповідальності.

Після зловмисник, який захопив заручника і залишив місто на наданому йому правоохоронцями автомобілі, посеред дороги залишив автомобіль і зник у лісопосадці, заручник залишився неушкодженим.

"01 серпня, близько 02.00, на околиці селища Опішня Зіньківського району під час проведення розшукових заходів щодо розшуку Скрипника в один із нежитлових будинків зайшов начальник Зіньківського відділення Гадяцького відділу поліції капітан поліції Гума і виявив злочинця. Надалі Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв у заручники поліцейського", – написав Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у ніч на суботу.

Геращенко зазначив, що у співробітника поліції була табельна зброя

"Злочинця точним пострілом ліквідували співробітники поліцейського спецназу КОРД. У заручника було три секунди для того щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живим і неушкодженим", – наголосив Геращенко.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань( ДБР), розташованого в місті Полтаві, почали досудове розслідування за фактом заподіяння тілесних ушкоджень, від яких настала смерть 32-річного громадянина під час затримання співробітниками Головного управління Нацполіції в Полтавській області, повідомила прес-служба ДБР.

"За попередньою інформацією 1 серпня 2020 року близько 3.00 ночі в селі Опішня Зіньківського району правоохоронці знайшли чоловіка, який 23 липня в Полтаві захопив заручників, а потім втік і переховувався. Під час його затримання поліцейські застосували табельну вогнепальну зброю, викликавши вогнепальне поранення голови. Крім того, стався вибух бойової гранати, яку тримав у руках загиблий", – наголошується в повідомленні.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 365 і ч. 1 ст. 115 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу та умисне вбивство).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА