12:01 05.08.2020

За I півріччя ДФС вилучила майже 6 млн літрів алкоголю та спирту, які реалізовувались через Інтернет – Сергій Солодченко

1 хв читати
За I півріччя ДФС вилучила майже 6 млн літрів алкоголю та спирту, які реалізовувались через Інтернет – Сергій Солодченко

Податкова міліція у першому півріччі 2020 року вилучила з незаконного обігу 1,5 млн літрів спирту та 5,5 млн літрів алкогольних напоїв, з яких 75% та 84% реалізовувались через мережу Інтернет, передає офіційний портал ДФС, з посиланням на повідомлення виконуючого обов’язки Голови ДФС України Сергія Солодченко під час онлайн-конференції. 

"Незаконна торгівля підакцизними товарами через мережу Інтернет – одна з окремих проблем, яка турбує не лише фіскальну, але й податкову службу, профільний Комітет Верховної Ради України та легальних виробників, продукцію яких підробляють та реалізовують споживачам, завдаючи значних збитків державі. Підступність цього явища ще й в тому, що вживання такої продукції загрожує життю та здоров’ю людей”, – зазначив Сергій Солодченко.

Керівник служби повідомив, що найчастіше фальсифікований алкоголь продається в паперових пакуваннях. При цьому в Україні заборонено розливати міцні напої в подібну тару.

"Паперові пакети ємністю літр, два, п’ять, в яких розлито міцний алкоголь – це 100% фальсифікат. Такі товари завжди реалізуються саме через Інтернет”, – розповів виконуючий обов’язки Голови ДФС.

Державна фіскальна служба вже зверталась до Міністерства фінансів України та профільного комітету Верховної Ради України з пропозицією запровадити пряму заборону онлайн торгівлі спиртом, алкогольними напоями та тютюновими виробами. Наразі перешкодою є іноземні сервери "інтернет-вітрин", які неможливо заблокувати лише силами ДФС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносець

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА