08:47 09.08.2020

Бельгія обмежить поїздки туристів через спеку і коронавірус

2 хв читати
Бельгія обмежить поїздки туристів через спеку і коронавірус

Рекордна для серпня в Бельгії спека - місцями вище 35 градусів за Цельсієм, - разом із наростаючим поширенням коронавірусу створили критичну обстановку на північноморському узбережжі країни, повідомили в ніч на неділю бельгійські ЗМІ.

У результаті бургомістр курортного міста Бланкенберг Дафне Дюмер розпорядилася заборонити в неділю "туристів одного дня" і зажадала, щоб потяги не зупинялися на вокзалі міста з 9:00 до 16:00.

"Ми потребуємо мертвого періоду", - пояснила вона. У неділю перебувати в місті буде дозволено тільки місцевим жителям, власникам приморських літніх резиденцій і туристам, які прибули в Бланкенберг на тривалий термін.

На таку ініціативу главу міста спонукала бійка молоді з поліцією, яка відбулася на пляжі в суботу,  в якій взяли участь десятки людей. У хід пішли пляжні парасольки і крісла, пісок і різні предмети, що траплялися під руку.

Такою була реакція на спроби вимагати від відпочивальників дотримуватися соціальної дистанції на переповненому пляжі. На підмогу місцевій поліції довелося висилати правоохоронців з інших курортних зон. ЗМІ повідомляють про низку адміністративних затримань і навіть судових арештів.

Із закликом до залізничної служби не направляти додаткових поїздів до моря в неділю звернувся бургомістр іншого приморського міста - Остенде Барт Томмелейн. Він переконаний, що розподілити натовп на пляжі відповідно до вимог епідеміологічних правил буде неможливо. У спекотні дні в Остенде поїздами приїжджають до 15 тис. людей.

"Це просто занадто багато. Три наших найбільш відвідуваних пляжі розраховані якраз на 15 тис. відпочивальників. Але ми також приймаємо на них місцевих жителів, власників приморських резиденцій і туристів, що приїжджають на більш тривалі терміни", - наводять слова бургомістра бельгійські ЗМІ.

Минулої п'ятниці бургомістр ще одного північноморської курорту Бельгії - Кнокке-Хейста Леопольд Ліппенс виступив із закликом в ЗМІ: "Не приїжджайте до нас цими вихідними!". Обслузі пляжів дана сувора команда контролювати прибулих. Про свою непохитність у вимозі дотримуватися правил коронавірусних обмежень попередила і місцева поліція.

У суботу було оголошено, що Бельгія в Євросоюзі займає четверте місце за кількістю заражень COVID-19 на 100 тис. жителів після Люксембургу, Румунії та Іспанії. У минулу п'ятницю цей показник становив 56,5. Бельгійські туристи в останні тижні потрапили в "чорні списки" низки країн, включно з членами ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА