14:26 29.08.2020

За минулий рік в Україні при виконанні загинули 23 правоохоронці – Аваков

2 хв читати
За минулий рік в Україні при виконанні загинули 23 правоохоронці – Аваков

За минулий рік при виконанні службових обов'язків загинули 23 співробітники системи Міністерства внутрішніх справ України. Всього за роки незалежності загинули 1690 правоохоронців, з них із початку проведення АТО/ООС – 462, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час вшанування пам'яті працівників органів внутрішніх справ, загиблих при виконанні службових обов'язків.

" Кожен рік ми зустрічаємося тут, на Солом’янській площі, щоб віддати шану правоохоронцям, які загинули, рятуючи життя людей, а в останні роки ще й боронячи державу від агресора на сході України. З цього року Указом Президента День вшанування пам’яті працівників органів системи МВС, які загинули при виконанні службових обов’язків, поєднано з Днем пам`яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Саме цього дня, у серпні 2014 року, внаслідок російської збройної агресії на сході нашої держави, під час виходу наших військовослужбовців  з оточення окупантів поблизу м. Іловайськ, Україна зазнала найбільші втрати. Серед них значна частина – добровольчі батальйони Національної гвардії та міліціонери", – заявив Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

" Дуже боляче втрачати побратимів, ще більш боляче сповіщати близьких про загибель рідної людини. Я низько вклоняюся матерям, вдовам, дітям правоохоронців, які віддали життя за справу боротьби зі злочинністю, за нашу незалежність та суверенітет держави, виконали свій професійний обов’язок найвищою ціною – ціною власного життя. Вічна пам’ять та слава поліцейським, гвардійцям, прикордонникам, рятувальникам, які не злякалися, не схибили, не зрадили", – додав він.

Міністр наголосив, що професія правоохоронця завжди пов'язана з ризиком, тому її вибирають тільки мужні люди, які готові жертвувати заради спокою, порядку, Закону, України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА