07:41 03.09.2020

SpaceX має намір у четвер вивести на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

2 хв читати
SpaceX має намір у четвер вивести на орбіту нову групу інтернет-супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 у четвер стартує на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

Запуск планується здійснити 3 вересня в 08:46 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу LC-39A на космодромі NASA на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Через 15 хвилин після старту ракети група супутників Starlink, маса кожного з яких становить 260 кг, відокремиться від другого ступеня і вийде на еліптичну орбіту висотою від 212 до 366 км. Після перевірки інженерами SpaceX їх працездатності, супутники з використанням власних іонних двигунів піднімуться на штатну орбіту висотою 550 км.

Перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, яка використовується для запусків вдруге, повинна зробити керовану посадку на плавучій платформі Of Course I Still Love You, яка розташована в Атлантиці приблизно 634 км від космодрому на мисі Канаверал.

Крім того, спеціальне рятувальне морське судно Ms. Tree в Атлантиці спробує "зловити" в надводні мережі і виловити з води дві стулки обтічника головної частини ракети, які після відділення будуть спускатися на парашутах. Повторне використання обтічника дозволяє економити компанії SpaceX до $ 6 млн при запусках своїх ракет.

Це буде вже дванадцяте виведення на орбіту групи інтернет-супутників Starlink, починаючи з травня минулого року.

Попередня партія з 58 супутників Starlink була запущена 18 серпня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 653 космічних апаратів. Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У майбутньому компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій, спрямована на реалізацію проекту, оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА