07:17 12.09.2020

Запропоновані зміни до Постанови про місцеві вибори в Україні цілком відповідають Мінському комплексу заходів - Андрій Костін

2 хв читати
Запропоновані зміни до Постанови про місцеві вибори в Україні цілком відповідають Мінському комплексу заходів - Андрій Костін

Під час зустрічі політичних радників лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі 11 вересня українська делегація зазначила можливість внесення змін до постанови Верховної Ради про призначення місцевих виборів.

"Сьогодні під час зустрічі було зазначено, що на розгляді українського парламенту перебуває проект про внесення змін до постанови про призначення місцевих виборів, який передбачає іншу редакцію п.4. стосовно якого стільки гучних спекуляцій. Запропонована редакція повністю відповідає Мінському комплексу заходів", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю ввечері представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Андрій Костін.

"На зустрічі зазначалося, що цей проект був внесений 28 липня 2020 року - задовго до того, як почалася інформаційна атака на делегацію в зв'язку з пунктом 4", - зазначив він.

"Як представник делегації, - сказав також Костін, - я підтверджую прихильність Мінським домовленостям. Безумовно, і у нас, і в українському суспільстві є маса питань до них, але і ми, і наш президент вважаємо, що вони є єдиною платформою для продовження процесу врегулювання".

За словами Костіна, представник України в ТКГ Леонід Кравчук, звернувшись до українського парламенту, поставив питання про аналіз п.4 постанови щодо призначення місцевих виборів. "Я сподіваюся, що в процесі розгляду проекту Кравчук зможе виступити перед парламентом, донести свої аргументи щоб продемонструвати, що Україна прихильна виконанню Мінських домовленостей", - сказав він.

Раніше запрошені в ТКГ представники ОРДО і ОРЛО звинуватили Україну в порушенні Мінських домовленостей після призначення місцевих виборів, вимагаючи їх проведення також в ОРДО і ОРЛО.

Проект постанови про внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів був внесений народним депутатом Олександром Качурою. Згідно з цим проектом, "Вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, не призначені відповідно до пункту 2 цієї Постанови, будуть призначені в встановлені законами порядку і строки за умов: повноцінного завершення на відповідних територіях процедур з роззброєння, демілітаризації та реінтеграції відповідно до стандартів Організації Об'єднаних Націй та Організації з безпеки і співробітництва в Європі".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА