12:01 15.09.2020

"Книгарня Є", яка просуває книги українською, заявила про намір розширити продаж російськомовних книг

2 хв читати
"Книгарня Є", яка просуває книги українською, заявила про намір розширити продаж російськомовних книг

 Мережа книжкових магазинів "Книгарня Є", основна концепція якої - просування на ринку книг українською мовою, має намір розширити продаж книг російською мовою з урахуванням ситуації, яка виникає на українському книжковому ринку, повідомляється на сторінці мережі у Facebook.

Підставою для такого вимушеного рішення "Книгарня Є" називає створені на українському ринку привабливіші умови для просування російськомовного продукту.

"Давайте відверто оцінювати ситуацію станом на 2020 рік: якщо не враховувати мережу книгарень "Є", 50-70% в обігу великих книготорговельних структур становить російська книга (й імпортована, й видана в Україні), головна причина просування їх ритейлом - привабливі умови (велика маржа)", - зазначає книжкова мережа.

"Книгарня Є" наголошує, що собівартість російського продукту нижча за український (менша вартість авторських прав та перекладу на один примірник), а російський книжковий бізнес завжди може розраховувати на підтримку РФ у просуванні свого продукту в Україні.

"Не складно передбачити, що в цих умовах сегмент україномовної книги поступово стискатиметься, українські видавці менше видаватимуть, а читачі купуватимуть ще більше російською - всупереч власному бажанню. Чи подобається нам цей стан речей? Ні. Чи в силах ми, як книготорговельна мережа, його змінити? Ні. Чи можемо ми ігнорувати цю реальність? Ні. Виправити таке становище може лише дієва державна політика, а "Книгарня Є" змушена враховувати викладені обставини у плануванні своєї подальшої роботи", - наголошується у повідомленні.

При цьому мережа нагадує, що з моменту відкриття першого магазину мережі частка книг українських видавництв у них перевищувала 90% "всупереч економічній логіці".

У свою чергу українські ЗМІ нагадують, що раніше "Книгарня Є" публічно виступала проти продажу російськомовних книг на українському ринку.

За даними "Книгарні Є" на її сайті, в Україні працюють 30 магазинів мережі, зокрема у Києві (10), Львові та області (5), Харкові, Івано-Франківську, Вінниці, Дніпрі, Тернополі, Рівному, Луцьку, Сумах та інших містах. Мережа також має інтернет-магазин.

У 2019 році ТОВ "Книгарня Є" наростило виручку на третину порівняно з 2018 роком - до 199,55 млн грн, чистий прибуток на 78% - до 144 тис. грн.

Згідно з держреєстром, співзасновниками компанії на паритетних засадах є кияни Роман Цуприк та Юлія Олійник. Вони ж разом із Юрієм Макаровим є співвласниками видавництва "Український тиждень".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА