21:59 15.09.2020

Лукашенко доручив уряду домовитися з Україною про зелений коридор для паломників

2 хв читати
Лукашенко доручив уряду домовитися з Україною про зелений коридор для паломників

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив уряду домовитися з Україною про надання зеленого коридору для євреїв-хасидів, які не можуть з Білорусі потрапити в пункт призначення - до святих місць в Україні.

"Президент Білорусі доручив нашому уряду оперативно зв'язатися з урядом України і домовитися про надання зеленого коридору для хасидів", - повідомила журналістам прес-секретар білоруського президента Наталія Ейсмонт у вівторок. Її цитує держагентство БелТА.

За її словами, "Білорусь готова організувати транспорт, наприклад автобуси, для доставки цих паломників до пункту призначення - українських святинь - і назад, а потім і в аеропорт для відправлення на батьківщину".

"Усі ці функції наша країна готова взяти на себе", - заявила Ейсмонт.

За її словами, білоруська сторона гарантує, що "процес буде організований максимально безпечно, зокрема і для того, щоб на ситуацію з захворюваністю COVID-19 це ніяк не вплинуло".

Як повідомлялося, поруч із пунктом пропуску "Нові Яриловичі" - "Нова Гута" раніше зібралися сотні паломників-хасидів, які бажають потрапити в м.Умань на святкування Рош ха-Шана, іудейського Нового року.

Білоруські прикордонники пропустили паломників, але на територію України їх не впустили в зв'язку з обмеженнями на в'їзд в країну іноземних громадян і осіб без громадянства, введених з метою боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

У Держприкордонкомітеті Білорусі у вівторок повідомили, що на кордоні перебувають понад 700 осіб, серед яких понад 100 дітей, в очікуванні пропуску українською стороною.

"Наразі кількість людей, оформлених на виїзд з Республіки Білорусь в Україну, становить 734 особи, з них дітей до 12 років - 40 осіб, віком з 12 до 18 років -98 осіб. Всі вони зараз перебувають на території між зазначеними пунктами пропуску в очікуванні рішення про пропуск українською стороною", - йшлося в повідомленні прес-служби ДПК в його телеграм-каналі.

Білоруське товариство Червоного хреста (БТЧХ) зі свого боку поінформувало, що розгорнуло на місці подій сили загонів швидкого реагування.

Волонтери "запропонували людям, які опинилися в вразливій ситуації, ковдри, а також розмістили опалювальний намет". Насамперед, допомога надавалася дітям, літнім людям і людям з інвалідністю. Було організовано пункт забезпечення водою і теплим питтям (чай)", - зазначили в організації.

"У разі необхідності, волонтери також пропонували бажаючим продукти харчування швидкого приготування. У кількох випадках надавалася і перша допомога", - розповіли в БТЧХ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА