08:32 19.09.2020

До суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міськради - прокуратура

1 хв читати
До суду направлено обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міськради - прокуратура

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя направила до суду обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради за звинуваченням у державній зраді.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та міста Севастополя, закінчено спеціальне досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата Севастопольської міської ради VI скликання за ч.1 ст.111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років", - сказано в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

Слідством встановлено, що в 2014 році підозрюваний, будучи депутатом Севастопольської міської ради VI скликання прийняв низку незаконних постанов, підтримавши протиправні рішення Верховної Ради АР Крим щодо проведення загальнокримського референдуму, яким зі свого боку РФ намагалася легітимізувати окупацію території АР Крим та міста Севастополя, а також їх незаконне входження до складу Російської Федерації на правах суб'єкта федерації.

"Таким чином, своїми діями обвинувачений завдав шкоди суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності України, допомагаючи Російської Федерації окупувати півострів", - йдеться в повідомленні.

Всього прокуратурою автономії в суд направлено 35 обвинувальних актів щодо депутатів Севастопольської міської ради, які сприяли окупації півострова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА