16:59 23.09.2020

Українці з початку року сплатили лише 6% від суми прострочених штрафів за порушення правил дорожнього руху - "Штрафи UA"

3 хв читати
Українці з початку року сплатили лише 6% від суми прострочених штрафів за порушення правил дорожнього руху - "Штрафи UA"

Українські водії з початку 2020 року оплатили лише 6% від суми відкритих виконавчих проваджень за простроченими штрафами за адміністративне порушення ПДР.

З 735 млн грн відкритих проваджень за станом на 18 серпня 2020 закрито всього на суму близько 45 млн грн, повідомив засновник і директор компанії "Штрафи UA" Денис Дмитров із посиланням на дані Виконавчої служби України підчас онлайн-конференції в середу.

"Нині оплатити прострочений штраф онлайн за допомогою платіжного сервісу майже неможливо через відсутність інформації про суму, тип порушення і реквізити. За даними "Штрафи UA", майже 2 тис. користувачів застосунку щомісяця стикаються з блокуванням карткових рахунків, конфіскацією машин й іншими санкціями. Для вирішення проблеми необхідно надати доступ до цих даних зовнішнім сервісам. Це дасть змогу водіям оплачувати борги у смартфоні, а державі отримати додаткові 638 млн грн", - наголосив він.

За словами Дмитрова, з 336 тис. відкритих у 2020 році виконавчих проваджень за несплаченими вчасно штрафами за адміністративні правопорушення ПДР тільки 45 тис. закрито на 18 серпня 2020 року, що становить 13% від усіх справ.

Дмитров називає причиною ситуації, що склалася, ускладнену процедуру оплати таких заборгованостей. "Водії, які мають смартфони із застосунком для оплати штрафів ПДР, можуть дізнатися про відкриття виконавчого провадження. Але це тільки інформація про наявність боргу без суми, підстави штрафу, реквізитів. Щоб дізнатися більше, потрібно шукати місцеве відділення Виконавчої служби, йти до установи й шукати в базі свою справу, йти до банку для оплати, а потім відзначати погашення у інспектора. У період карантину ця процедура ще більше ускладнюється", - наголосив він.

Дмитров також зазначив, що навіть за своєчасної оплати у людини іноді виникає борг через помилки з технічних причин, дізнатися про наявність якого можна лише тоді, коли вже накладено арешт на карткові рахунки або інші санкції за несплату.

За даними "Штрафи UA" щомісяця з такими проблемами стикаються приблизно 2 тис. користувачів програми.

"Вирішити цю проблему можна, якщо оцифрувати процедуру надання даних для оплати виконавчого провадження за допомогою зовнішнього сервісу. Для цього потрібно, щоб Міністерство юстиції надало доступ до даних у базі Виконавчої служби, а саме: про вид порушення, суму, а також реквізити для оплати", - наголошує директор "Штрафи UA".

Він також повідомив, що компанія вже звернулася за отриманням цієї інформації до держорганів, однак питання наразі "зависло".

Штрафи UA - запущений у 2016 році платіжно-інформаційний сервіс для водіїв України, який допомагає спростити процес сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху. За допомогою сервісу в 2020 році було сплачено штрафів на суму понад 50 млн грн. Застосунок скачали понад 1 млн користувачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА